avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de asigurare de sanatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de asigurare de sanatate?

Buna ziua,
In conditiile in care angajatorul nu a platit catre buget taxele CASS dar mi-au fost retinute din salariu pot beneficia ca salariat de asigurarea de sanatate,utilizarea cardului nu va fi afectata?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorina_h2004 , utilizator 11:00, 8 Mai 2015
In cazul contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) salariatul nu este asigurat daca aceste contributii nu s-au platit.
In acest caz va rog mult sa-mi spuneti daca pot beneficia de asigurarea de sanatate a baiatului meu care are handicap grav si pensie de invaliditate,are 20 ani eu fiind tutorerle lui,si cum se procedeaza?Va mulutmesc!
1. Fiind pensionar fiul dvs. este asigurat la sanatate si puteti fi coasigurata lui.

2. Luati legatura cu Casa de Pensii sa va spuna cum sa procedati.
Va multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)
Contributie catre casa de sanatate nelu_63 nelu_63 Buna seara, In luna iunie 2010, din cauza unor grave probleme de sanatate , am fost nevoit sa ma pensionez. La plecarea din unitatea bancara unde am lucrat , ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ( nu anticipat, nu cu penaluzari) se angajeaza cu norma intreaga, salariul minim pe ... (vezi toată discuția)