avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... predare leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

predare leasing

Buna ziua,
Pentru predarea unui contract de leasing este nevoie si de acordul societatii de leasing?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:30, 14 Iulie 2009
nu este credit de nevoi personale , masina este luata prin credit bancar si cred ca este garantata cu masina aceea. adica sa aduc eu ca vanzator alt bun in garantie ?
Daca banca v-a dat bani ca sa va cumparati masina, ca sa puteti vinde respectiva masina trebuie ori sa inapoiati creditul bancii ori sa aduceti alt bun in garantie.
In situatia dumneavoastra masina a fost gajata bancii pana in momentul rambursarii creditului.
dar nu inteleg de ce sa aduc eu alt bun in garantie , cred ca viitorul cumparator ar trebui sa fie obligat la asa ceva. eu ca vanzator trebuuie doar sa fac predarea bunului .
Din moment ce banca va acordat dumneavoastra creditul, dumneavoastra aveti obligatia restiituirii acestuia. Daca doriti continuarea creditului dar si vanzarea masinii, luata pe banii bancii, trebuie sa aduceti un alt bun pe care sa-l gajati in favoarea bancii , in locul masinii. Asfel masina va fi libera de sarcina si veti putea dispune de ea cum doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj interesant FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar sau leasing? luanna luanna Buna Doresc sa imi achizitionez un nou autotursim insa nu stiu pe ce modalitate de finantare sa merg imprumut bancar sau leasing?Va rog frumos sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)