avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de la comunicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de la comunicare

Intr-un dosar civil s-a dat solutia "......" cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Aceste 15 zile sunt zile lucratoare sau zile calendaristice ?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 19:32, 29 Iunie 2009
Sunt zile calendaristice,libere, adica nu se socoteste ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste termenul. Daca termenul se implineste intr-o zi nelucratoare, sau de sarbatoare legala, atunci el se prelungeste pina in prima zi lucratoare.
Termenul se calculeaza pe zile libere , neintrand in durata de calcul nici prima zi , nici ultima zi de implinire a termenului , nici eventualele zile nelucratoare.
(sambete , duminici )
termenul prelungindu-se pana la prima zi lucratoare
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
aveti grija cat asteptati comunicarea.
sunt instante prin tara care nu mai au bani sa comunice prin posta hotararile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)
Recurs razvandicu razvandicu Va salut din nou!Se poate face recurs la un litigiu de munca in 10 zile de la comunicare..sunt 10 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul depunere contestatie aleirbag aleirbag Buna ziua ! Asi dori sa stiu exact cum se calculeaza termenul depunerii unei contestatii, adica se considera numarul zilelor calendaristice sau numarul ... (vezi toată discuția)