avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agentia Domeniilor Statului - Atribuire directa - PFA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agentia Domeniilor Statului - Atribuire directa - PFA - Patrimoniu de afectatiune

Buna ziua,

Sunt un solicitant pentru teren catre Agentia Domeniilor Statului prin metoda atribuirii directe. Adica am activ cumparat de la fosta ferma de stat si ADS imi ofera teren la numarul de capete de animale detinute.
Intampin o problema cu dosarul. Toate actele necesare sunt pe PFA X. Dar activul este trecut in cartea funciara pe Persoana X. Am fost la notar si l-am trecut in cartea funciara in "patrimoniu de afectatiune" pentru PFA X.
Cei de la ADS nu imi accepta si ei doresc sa apara PFA X ca proprietar. Am revenit la notar si nu mi-a facut pentru ca mi-a zis ca este o aberatie. Am mers la 5 notari si nimeni nu imi face vanzare-cumparare intre Persoana X si PFA X. Notarii mi-au invocat ca PFA nu are personalitate juridica si astfel, patrimoniul Persoanei Fizice X apartine PFA X, mai ales ca s-a inscris in cartea funciara ca "patrimoniu de afectatiune". Ce sa fac? ADS imi respinge dosarul pe acest motiv, ca PFA X nu este proprietarul activului(constructiei).
Cel mai recent răspuns: Mihai_Marinescu , utilizator 15:46, 9 Mai 2015
Trebuie să prezentați actul prin care s-a constituit patrimoniul de afectațiune , act pe care l-ați prezentat pentru înscrierea în CF. -acela este actul de proprietate al patrimoniului PFA

Există 2 mase patrimoniale- masa patrimonială a persoanei fizice autorizate- a PFA și patrimoniul persoanei fizice. Patrimoniul persoanei fizice nu coincide cu patrimoniul persoanei fizice autorizate și din această cauză trebuie să existe PFA ca și titular- ceeace se poate face prin act de constituire patrimoniu de afectațiune sau contract de vc. între pers. fizică și pfa.
Multumesc pentru precizari. Dar notarii nu fac vanzare cumparare intre pers fiz si pfa. Ei spun ca patrimoniul de afectatiune este rezolvarea. Si am fost la 5 notari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref pfa dy.ciocan dy.ciocan Buna ziua, Am un PFA si as vrea sa stiu, daca imi deschid un cont in banca pe PFA, in cazul unei executari silite pe persoana fizica se poate pune ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)