avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorii n-au voie sa supravegheze video salariatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorii n-au voie sa supravegheze video salariatii in birouri si nici sa-i amprenteze ..

Buna ziua,
Am , doua intrebari , va rog sa fiti atat de amabili, al caror raspuns este foarte important pentru mine

1.Si daca deja ei (angajatorii au facut acest lucru iar noi am semnat "amprentarea" pentru ca nu am avut de ales, ce e de facut?:(
2.Cum este legal ?- La inventar se face diferenta plus minus, se plateste minusul , sau angajatorul ramane si cu plusul si cu suma minus recuperata integral de la angajati?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 9 Mai 2015
1. Potrivit dispozițiilor art. 8 alin. (3) din Decizia nr. 52/2012 a ANSPDCP , "Nu este permisă prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaţilor prin mijloace de supraveghere video în interiorul birourilor unde aceştia îşi desfăşoară activitatea la locul de muncă, cu excepţia situaţiilor prevăzute expres de lege sau a avizului Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal."

In situaţia în care persoana în cauză apreciază că i s-au încălcat drepturile garantate de lege, în conformitate cu art. 25 coroborat cu 27 din Legea nr. 677/2001, modificată şi completată, poate înainta plângeri sau sesizări către Autoritatea de Supraveghere.

2. La inventar , plusul ramane in gestiunea angajatorului , iar lipsa in gestiune este imputata salariatului care a cauzat acel prejudiciu.

Crearea de plusuri in gestiune prin mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere vizual si audio Dana Muresan Dana Muresan Buna, as dori sa ma lamuriti cu o chestiune, este legal ca angajatorul sa instaleze in incinta birourilor unde lucraza angajatii camere de filmat care sa ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal lenareg lenareg Pentru transmiterea REVISALULUI este necesara inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor? (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere jucandan jucandan As dori sa intreb daca e legal instalatra de camere in hala de productie.In urma instalari ne fiind un minim de intimitate ce duce la stresarea angajatului. (vezi toată discuția)