Buna ziua!
Avand in vedere faptul ca in conditiile dispozitiilor din Legea nr.230/2007 comitetul executiv are ca atributii si stabilirea veniturilor angajatilor,iar contabilul nu isi indeplineste toate atributiile sale ci se rezuma doar la a intocmi listele de plata, ar exista posibilitatea de a i se diminua venturile corespunzator cu activitatea desfasurata?
Deoarece are c.i.m., in acest caz, diminuarea salariului nu se poate face unilateral de catre Asociatia respectiva.
Vedeti textul art.41 C.mun. care reglementeaza modificarea c.i.m. La acest articol trebuie sa se raportam cand vorbim de modificarea c.i.m. si nu la textul Legii 230/2007.
eu am avut o situatie oarecum asemanatoare, am fost angajat ca contabil . Cand am facut contractul pe fisa postului am taiat, si angajatorul a pus stampila, intogmeste registrele. Deci nu a cazut in sarcina mea sa le intogmesc. Dupa 2 ani a fost ales alt presedinte care a solicitat sa le intogmesc eu (la salariul meu de 100 lei ), atunci mi-am dat demisia. Dupa o luna ,fiind in criza de timp ei au angajat un alt contabil cu 350 lei. Deci daca la contabilul d-vstra nu este trecut , in fisa postului ,intogmirea registrelor contabile, cu toate ca in lege este prevazut ca asoc trebuie sa aiba intogmite registrele , asociatia trebuie sa rezolve intru alt mod intogmirea reg. Contabilul nu poate fi demis daca nu are sarcina intogmiri reg.
Aveti la dispozitie textul art.61 lit.a C.mun. - Potrivit art.61 din Codul Muncii, printre cazurile in care se poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului se numara si situatia in care in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara.
Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;
b) obligatia de a respecta disciplina muncii;
c) obligatia de a respecta prevederile cuprinse in regulamentul intern, in contractul colectiv de munca aplicabil, precum si in contractul individual de munca;
d) obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu;
e) obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate;
f) obligatia de a respecta secretul de serviciu;
g) alte obligatii prevazute de lege sau de contractele colective de munca aplicabile.
Incalcarea uneia dintre aceste obligatii poate atrage raspunderea disciplinara a acestuia.
tocmai pentru ca am vazut care sunt prevderile din codul muncii, avem aceasta problema si ne confruntam cu ea de ceva vreme si nu prea reusim sa gasim o solutie la situatia data, intrucat prin atitudinea acestei persoane este perturbata actvitatea persoanei juridice.
Incompatibilitati
RaDracones
In timp memoria se estompeaza si legile se modifica asa ca am reluat studierea legii 230 si a normelor... pentru reimprospatare :giggle:
Mai mult decat atat, ... (vezi toată discuția)