avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diminuare salariu contabil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diminuare salariu contabil

Buna ziua!
Avand in vedere faptul ca in conditiile dispozitiilor din Legea nr.230/2007 comitetul executiv are ca atributii si stabilirea veniturilor angajatilor,iar contabilul nu isi indeplineste toate atributiile sale ci se rezuma doar la a intocmi listele de plata, ar exista posibilitatea de a i se diminua venturile corespunzator cu activitatea desfasurata?
Conform Art.32(2) în cadrul contractului, încheiat cu reprezentantul asociaţiei de proprietari a condominiului, daca este mentionat ca admin intocmeste si semneaza lista, iar in fisa postului se mentioneaza la fel, acesta va intocmi/semna lista, altfel nu.
Intro asociatie, mica sau mare, daca s-a hotarat: sa fie casier separat (care pregateste dosarul), contabil/firma (care prelucreaza dosarul, intocmeste lista), atunci admin se ocupa de partea tehnica.
In cazul vanzarii unui apartament, nu are ce cauta semnatura administratorului tehnic pe documentele respective, etc.
@Anonymus_1986

De unde ati insirat dv. acele atributii ale administratorului? Va intreb pentru ca asa ceva nu exista in legea 230/2007 si in HG 1588/2007.
Ca de exemplu:
..... are mandat de reprezentare in relatiile contractuale cu furnizorii deutilitati, de prestari servicii si cu agentii economici de la parterul blocului;

Contractele si reprezentarea asociatiei in relatiile cu tertii, indiferent ca sunt furnizori, prestatori, reprezentanti ai autoritatilor locale si de stat etc. o are in sarcina presedintele asociatiei.
Daca aveti administrator cu atestat, de ce nu-l puneti la treaba?
Desfiintati functia de contabil, asa cum v-a sugerat @adriantot si completati fisa postului administratorului cu atributii de contabilitate si casierie, conform HG 1588/2007, concomitent cu cresterea salariului.
In felul acesta un singur om va asigura tot managementul asociatiei si nu va mai risipiti energia discutand cu mai multe persoane (administrator tehnic, contabil, casier), amestecandu-le atributiile de la unii la altii.
- pentru perioada de iarna va primi cererile si va derula documentele pentru cei care beneficiaza de ajutoare compensatorii la consumul de caldura dupa care le va da spre calcul la contabilitate;

De unde ati scos asa ceva , eu am citit si rascitit legea si h.g si nu am gasit
art 36,37,38 din Legea nr 230/2007 coroborate cu art 22 alin 5 din H.G, de acolo se preiau atributiile administratorului.
In articolele enumerate de dv. nu se spune nici ca ar avea mandat de reprezentare a asociatiei la furnizori sau prestatori si nici de ajutoarele de caldura pe timpul iernii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului-administrator imobile scrichy scrichy doresc un model pentru fisa postului,la administaratorii de bloc,cum se intocmeste,in cazul in care are si cumul de functii[contabil-casier],ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati RaDracones RaDracones In timp memoria se estompeaza si legile se modifica asa ca am reluat studierea legii 230 si a normelor... pentru reimprospatare :giggle: Mai mult decat atat, ... (vezi toată discuția)
Contributii fiscale pentru personalul asociatiei de proprietari tnamaid tnamaid Am mai multe nelamuriri in legatura cu modul cum se conduce o asociatie de proprietari 1.Cenzorul si presedintele de asociatie daca lucreaza intr-o alta ... (vezi toată discuția)