avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa - bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa - bilet la ordin

Buna ziua,

Rog un sfat privind urmatoarea situatie:

In data de 03.12.2012, o societate a primit de la o casa de insolventa, o instiintare privind deschiderea procedurii de insolventa impotriva unei alte societati incepand cu data de 15.11.2012.

Societatea creditoare a livrat marfa catre societatea debitoare in data de 02.11.2012, pentru care a emis o factura cu aceeasi data. Modalitatea de plata agreata de ambele parti a fost un bilet la ordin cu scadenta la data de 28.12.2012.

S-ar putea evita inscrierea la masa credala a debitoarei, daca i se da inapoi debitoarei biletul la ordin si in schimb i se elibereaza creditoarei un alt bilet la ordin cu o data ulterioara celei de deschidere a insolventei?

Dar daca se storneaza factura emisa inainte de data deschiderii a insolventei si se emite una noua ?

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 12:38, 10 Decembrie 2012
Fiti mai explicit. Daca creanta s-a nascut inaintea deschiderii procedurii, va inscrieti la masa credala. Daca creanta s-a nascut dupa deschiderea procedurii, acesta intra in cheltuieli de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise ulterior intrarii in insolventa advsys advsys buna ziua, care este procedura recuperarii debitului restant daca firma este in insolventa iar societatea noastra a emis facturi ulterior intrari in ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire, emisa dupa deschiderea procedurii insolventei jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Poate un administrator al unei societati pentru care s-a deschis procedura insolventei sa emita, dupa deschiderea respectivei proceduri, un CEC ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu esso esso daca sunt creditor pentru o firma care este in reorganizare si obtin titlu executoriu ce sanse am sa recuperez debitul (vezi toată discuția)