avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nelamurire HG nr. 294/2015, dezbateri de succesiune ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nelamurire HG nr. 294/2015, dezbateri de succesiune gratuite?

Buna ziua,

imi puteti spune va rog (mai pe intelesul tuturor) care sunt gratuitatile la care se face referire in Hotararea de Guvern nr.294/2015 privind aprobarea Planului national de cadastru si carte funciara?
Unii spun ca nu se mai platesc dezbaterile de succesiune, urmare a emiterii acestei hotarari.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Swamera, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica_Geamanu , utilizator 10:03, 15 Mai 2015
Nu are acest HG legatura cu dezbaterea succesiunilor.
Are legatura. In anexa hotararii pct 7, lit a, se mentioneaza acest lucru. Ideea este cum procedam?
Multumesc pentru referirea la Anexa. Legat de pct.7 lit a din anexa,

am gasit urmatoarele: OUG NR.8/2014 a modificat Legea nr. 7/1996 a cadastrului, astfel:

\"7. La articolul 9, dupa alineatul (3) se introduc doua noi alineate, alineatele (3 1) si (3 2), cu urmatorul cuprins:
„(3 1) Plata onorariilor si tarifelor in vederea eliberarii certificatului pentru inscrierea in cartea funciara a posesorului ca proprietar si in vederea dezbaterii procedurilor succesorale necesare finalizarii inregistrarilor sistematice se face de catre Agentia Nationala, din veniturile proprii, in aplicarea Programului national de cadastru si carte funciara. (32) Cuantumul onorariilor si tarifelor ce se percep pentru fiecare procedura in parte, prevazuta la alin. (31), se stabilesc prin protocol incheiat intre Agentia Nationala si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania.\"

si
\" alin. (11) Se instituie Programul national de cadastru si carte funciara, in scopul eliberarii certificatelor pentru inscrierea in cartea funciara a posesorilor ca proprietari si, dupa caz, a dezbaterilor succesorale, al intocmirii documentatiilor cadastrale si inregistrarii gratuite a imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara. \"

Deci, daca vreau sa fac o dezbatere de succesiune, e gratuita?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Swamera, utilizator
Citind comentariile de la articolul referitor la publicarea HG 294/2015 si vazand comentariul dvs si lipsa de reactii de aici, concluzionez ca dezbaterile de succesiune vor fi gratuite...la Pastele cailor.
Asa am inteles si eu. Din pacate... :( Conform legii ar trebui sa fie gratuite, practic, se respecta doar legile pe care le vor institutiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratuitate taxa succesiune conf hg 294/06.05.2015 Ionica_Geamanu Ionica_Geamanu Buna ziua. Conf. HG 294/06.05.2015 (pct 7, lit a din anexa), dezbaterile succesorale neefectuate, beneficiza de gratuitate la plata taxelor notariale? Daca ... (vezi toată discuția)
Lntabulare casa daniela.ilea daniela.ilea Am o casa nou construita si doresc sa o intabulez .Am inteles ca a aparut un act normativ publicat in Monitorul Oficial din 6 mai 2015 in urma careia sa vor ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor gratuit- inregistrare sistematica- domiciliul e in alt judet DC 57 DC 57 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot obtine certificatul de mostenitor in regim gratuit in urmatoarea situatie: mama , decedata in 2016 si cu ultimul ... (vezi toată discuția)