avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sefa pe vecie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sefa pe vecie?

Lucrez la un Spital de Stat, in Bucuresti, ca asistenta medicala, si avem o asistenta sefa care este sefa de peste 27 de ani. Dansa are 62 (ii implineste in septembrie 2015). Vreau sa stiu daca poate fi sefa pana in clipa cand iese la pensie, si cand va fi obligata de lege sa iasa la pensie.... Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 11 Mai 2015
Varsta legala de iesire la pensie este de 65 de ani.
Si poate ocupa postul de sefa pana la 65 de ani?
1. Conducerea spitalului este in masura sa decida pana cand va ramane sefa.

2. Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II (art.56 alin.1 lit.c C.mun.)

3. Din ce spuneti dvs - implineste 62 de ani in septembrie 2015 -, reiese ca se putea pensiona la limita de virsta dupa anul 2013 luna Martie la varsta standard de pensionare de 59 ani si 6 luni daca avea un stagiul minim de cotizare de 14 ani. Stagiul complet de cotizare fiind de 29 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)
Amanare pensionare redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate. Persoana in cauza ... (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta barbat ana cornelia ana cornelia Un salariat intr-o unitate de invatamant de stat a implinit varsta de pensionare la limita de varsta la 65 ani fiind internat in spital, operat avand cod 14. ... (vezi toată discuția)