avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua
Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l inscrie pe numele. Tatal impreuna cu actuala sotie si-au cumparat un apartament. Intrebarea este: eu, majora, pot face un act semnat la notar sau ceva de genul in care sa renunt la partea mea din imobilul lor in cazul decesului tatalui meu?? Mentionez ca tata nu a decedat dar vreau sa fac un act inainte pt linistea familiei lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:17, 13 Mai 2015
1. apartamentul detinut in coprorpietate cu mama dvs. - se face partaj pe cale amiabila la notar . tatal cedeaza cota sa parte din imobil in favoarea dvs .
2. al doilea imobil detinut in coproprietate cu cea de -a doua sotie - tot la notar , face act de donatie in favoarea fratelui dvs. , iar dvs. semnati in fata notarului ca sunteti de acord cu actul de donatie respectiv, intrucat si dvs v-a donat cota sa parte din celalalt imobil .

astfel, la un moment dat nu se va putea invoca reductiunea liberalitatii .
Odata deschisa succesiunea prin moarte , patrimoniul poate fi instrainat , prin acte de vanzare cumparare.

Insa , in vederea individualizarii cotei parti indivize , e necesara dezbaterea succesiunii.

Numai pactele asupra unei succesiuni nedeschise (adica situatia in care nu a existat moartea autorului ) sunt lovite de nulitate absoluta.

Vrea sa faca testament, copilul este prea mic. Pot semna ca sunt deacord cu testamentul? Multumesc
nu aveti ce semna ca sunteti de acord cu testamentul.
Tata ar trebui sa mearga la un avocat sau si notarul ii poate explica ca nu are de ce se teme pt averea ce o lasa noii sale familii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie sau vinzare cumparare mag03 mag03 Mama vrea sa mi lase imobilul in care locuieste fiind singura avere a ei .Cum trebuie procedat deoarece mai am un frate si vrea sa ma protejeze eu fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! act de moștenire menționez că tatăl meu a decedat ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Act de moștenire Menționez că tatăl meu a decedat în urma cu 9 ani ,nu am făcut cu mama mea dezbaterea moștenirii după tata. Mama vrea ... (vezi toată discuția)