Buna ziua
Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l inscrie pe numele. Tatal impreuna cu actuala sotie si-au cumparat un apartament. Intrebarea este: eu, majora, pot face un act semnat la notar sau ceva de genul in care sa renunt la partea mea din imobilul lor in cazul decesului tatalui meu?? Mentionez ca tata nu a decedat dar vreau sa fac un act inainte pt linistea familiei lui.
1. apartamentul detinut in coprorpietate cu mama dvs. - se face partaj pe cale amiabila la notar . tatal cedeaza cota sa parte din imobil in favoarea dvs .
2. al doilea imobil detinut in coproprietate cu cea de -a doua sotie - tot la notar , face act de donatie in favoarea fratelui dvs. , iar dvs. semnati in fata notarului ca sunteti de acord cu actul de donatie respectiv, intrucat si dvs v-a donat cota sa parte din celalalt imobil .
astfel, la un moment dat nu se va putea invoca reductiunea liberalitatii .
nu aveti ce semna ca sunteti de acord cu testamentul.
Tata ar trebui sa mearga la un avocat sau si notarul ii poate explica ca nu are de ce se teme pt averea ce o lasa noii sale familii.