avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Un singur contract de inchiriere: trai PF si sediu ÎI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Un singur contract de inchiriere: trai PF si sediu ÎI

Buna ziua!
Intentionez sa ma mut in Bucuresti unde sa deschid o Intreprindere Individuala pe numele meu. Sediul profesional va fi in spatiul unde locuiesc(impreuna cu sotul si copilul minor), iar punctul de lucru (magazin electrocasnice) va fi intr-un alt spatiu. Care e varianta cea mai simpla pt incheierea contractelor?
1 - inchiriere/comodat PF pt locuit, respectiv ÎI pt sediu - poate fi intocmit un singur contract (spatiu de locuit + sediu profesional) sau e musai doua separate?
2 - inchiriere/comodat ÎI la PL - punctul de vanzare.

Mentionez ca vreau vreau sa fiu cu toate actele in regula, cu plata oficiala, cu contracte intregistrate la ONRC/FISC
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 16:24, 12 Mai 2015
Am decis:
1 - contract de comodat pt locuinta (incheiat la notar, asa au zis cei de la Politie)
2 - contract de inchiriere pt sediu profesional II (inregistrat la ONRC)
3 - contract de inchiriere pt sediul unde voi presta activitatea (inregistrat la ONRC)

Am clarificat:
1 pt flotant contractul de comodat trebuie incheiat la notar
1 si 2 NU pot fi un singur contract :((

Multumesc mult pt implicare!
mmm...de ce trebuie autentificat contractul de comodat, pentru viza de flotant?

Iata ce este mentionat si pe site-ul celor de la evidenta persoanelor Bucuresti:

[ link extern ]

"În conformitate cu art.86 din H.G.1375/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români, va informam urmatoarele:
(1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pe raza caruia locuieste temporar, completând în acest sens Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei, la care anexeaza urmatoarele documente:
- actul de identitate în care urmeaza a se înscrie mentiunea de stabilire a resedintei ;
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie ;
- documentul cu care se face dovada achitarii a taxei extrajudiciare de timbru (5 ron);
(2) În situatia în care solicitantul nu detine un act privind titlul locativ, încheiat în conditiile de valabilitate prevazute de legislatia româna în vigoare, gazduitorul sau dupa caz, reprezentantul sau legal îsi va exprima consintamântul privind stabilirea resedintei, în prezenta personalului.
(3) În situatia în care gazduitorul nu se poate prezenta la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, declaratia de primire în spatiu poate fi consemnata la notar public ori în fata politistului de ordine publica din cadrul unitatii de politie pe a carei raza teritoriala este situat imobilul."

Practic, daca proprietarul apartamentului vine cu dumneavoastra si cu actele imobilului, conform celor mentionate mai sus, nici nu aveti nevoie de contract!
Contractul va foloseste pentru a reglementa relatiile dintre dumneavoastra si proprietar. Eventual, daca vreti sa ii dati contractului de comodat o oarecare "greutate", puteti sa-i apelati la serviciile unui avocat pentru dare de data certa.
Contractul de comodat incheiat in forma autentica cat si cel semnat sub semnatura privata cu incheiere de data certa folosesc, intradevar, proprietarului, intrucat aceste forme ii confera contractului de comodat caracter de titlu executoriu pentru obligatia de restituire (conform art 2157 din Noul Cod Civil)

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat intre o persoana fizica si un ii spidii99 spidii99 Am inchiriat un imobil,cu contract de inchiriere inregistrat la anaf pentru am deschide un ii,intro alta localitate fata de cea de domiciliu. Cum procedez cu ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre mine ca p.f. si srl al carei proprietar sunt federica federica De curand mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea.In ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu dupa vanzare apartament giglia giglia Buna ziua,sunt nou venita in Forum si am nevoie de ajutor in a ma lamuri cu privire la schimbarea domiciliului.Am fost pana ieri,proprietara unui apartament pe ... (vezi toată discuția)