avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar pensie anticipata si asigurarea la sanatate

Buna ziua ,
In momentul de fata sunt in somaj pana in iunie 2015 inclusiv , data de la care voi depune dosarul pentru pensionare anticipata .
As vrea sa imi spuneti cum dovedesc calitatea de asigurat la medicul de familie avand in vedere ca nu am decizie de pensionare nici cupon de pensie pentru ca am depus doar actele la Casa Judeteana de Pensii. Si daca va trebui sa achit eu contributia la casa de sanatate pana la primirea deciziei de pensionare ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:58, 16 Mai 2015
tudorvaleriu a scris:
2. Ma gandesc doar ca acesta solutie trebuia sa o stie si persoana de la Casa de Pensii si sa va inmaneze de la inceput o adeverinta ca ati depus dosatul pentru pensionare.

1. Doamna nu a depus încă dosarul de pensie, aşa cum rezultă şi din primul mesaj al acesteia din care citez: "In momentul de fata sunt in somaj pana in iunie 2015 inclusiv , data de la care voi depune dosarul pentru pensionare anticipata."

2. Un angajat al unei case de pensii nu poate emite adeverinţe din proprie iniţiativă.

Orice adeverinţă se eliberează numai în baza unei cereri scrise a beneficiarului, cerere în care trebuie să fie menţionat scopul solicitării adeverinţei. Nu se poate trezi angajatul de la ghişeu că înmânează adeverinţe fără să i le fi solicitat nimeni.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu m-am exprimat eu bine, trebuia sa spun:

"Ma gandesc doar ca aceasta solutie trebuia sa o stie si persoana de la Casa de Pensii si sa va spuna ca la data depunerii cererii de pensionare sa solicitati adeverinta pentru Casa de Sanatate."
Presupun că vă referiţi la funcţionarul care i-a spus doamnei ca acum la casa de pensii se lucrează dosare primite în august 2014.

Păi răspunsul este simplu :): angajatul unei case de pensii trebuie să ştie şi să se ocupe de pensii. De problemele legate de asigurările de sănătate se ocupă angajaţii de la sănătate. Fiecare instituţie are atribuţii şi competenţe specifice, stabilite foarte clar prin acte normative distincte. Casele de pensii se ocupă cu pensiile, casele de sănătate se ocupă de problemele legate de sănătate, agenţiile de şomaj se ocupă de şomaj ş.a.m.d. Niciun angajat al instituţiei X nu trebuie să ştie ce ştiu angajaţii instituţiilor Y şi Z şi chiar este bine să nu îşi bage nasul în atribuţii şi competenţe care nu îi revin.

Problema ridicată în acest topic este una care nu are legătură cu atribuţiile şi competenţele angajaţilor caselor de pensii.
Gabriela Pintea:

Multumesc pentru explicatii! :-/
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Si in acest caz cei aflati in situatia persoanei care a deschis discutia raman in aer :( ....
de la cine ar fi trebuit, dupa parerea dvs, simata dra Pintea sa primeasca indrumarile o persoana aflata in acest impas?
Asta in cazul in care nu e bolnav cronic de ceva boli ce necesita monitorizarea si tratamentul zilnic fara de care i s-ar pune in pericol mobilitatea...sau fereasca Dzeu,...:stunned: ... viata?
Numai bine si mai ales sanatate la toata lumea care intreaba si beneficiaza de ajutorul persoanelor ce ne raspund. :flowersblue:
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
hacman, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar de pensie anticipata ela_2654 ela_2654 daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in ... (vezi toată discuția)
Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta lucyll lucyll Buna seara, urmaresc de ceva vreme subiectele legate de relatiile de munca si, trebuie sa recunosc ca sunteti f. amabili si competenti pe domeniul respectiv, ... (vezi toată discuția)