avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun dobandit in timpul divortului nefinalizat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun dobandit in timpul divortului nefinalizat

Buna seara,numele meu este Monica si am nevoie de ajutorul dvs.Sunt in proces de divort cu sotul meu,am avut deja prima infatisare la judecatorie,insa nu putem ajunge la un acord in privinta pensiei alimentare pt.fetita noastra.Inca locuim impreuna intr-o chirie.Eu as dori insa sa-mi cumpar o garsoniera,jumatate din bani o reprezinta mostenirea mea din partea paraintilor decedati,cealalta jumatate o reprezinta un imprumut.In cazul in care voi cumpara acesta locuinta,ea va fi considerate bun comun la partaj?Mentionez ca,chiar daca locuim impreuna inca,cheltuielile si le suporta fiecare,separat.Multumesc frumos,astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:47, 12 Mai 2015
Orice veti cumpara inainte de a ramane definitiva sentinta de divort va fi bun comun . Notarul va va solicita sentinta de divort sau certificatul de casatorie.Chiar daca in fapt contribuiti singura e bine sa evitati un nou proces in care sa solicitati constatarea bunului ca fiind bun propriu.
va sfatuiesc sa nu cumparati un imobil, pana nu divortati si sentinta de divort ramane definitiva .
Regimul comunitatii conventionale inceteaza intre soti de la data introducerii cererii de divort in baza art.385 C.civ.

Insa pentru e evita orice alte viitoare complicatii e bine sa asteptati ca divortul sa fie definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt divortata de 3 ani , nu am facut partajul la ... mafin mafin Buna ziua , sunt divortata de 3 ani , nu am facut partajul la data divortului , am vandut casa inainte de divort , iar dupa divort am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort andamainan andamainan Sunt casatorita de aproape 5 ani si am doi copii mici de 1 an si respectiv 2 ani. Problema este ca vrem sa divortam, intrucat nu ne mai intelegem. Mi se ... (vezi toată discuția)