avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie participare procedura ONLINE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie participare procedura ONLINE

Pentru o procedura integral ONLINE s-a solicitat pt garantia de participare astfel: "IMPORTANT!!!!!! Op. economici vor depune dovada constituirii gar. de particip., scanata, in SEAP, semnata cu semnatura electronica, pana la data limita a depunerii ofertelor, si in original (pentru O.P. – ordin de plata – copie confirmata de banca) la Registratura autoritatii contractante (adresa din anuntul de participare). Data limita de depunere a garantiei de participare in original (inclusiv O.P.) este data limita de depunere a ofertelor publicata in anuntul de participare."

Un ofertant a depus dovada gar de participare numai in SEAP, cu semnatura electronica a ofertantului si semnata/stampilata olograf de banca emitenta a OP-ului. Un alt ofertant a depus dovada gar de participare, respectiv OP, in original, dar semnat si stampilat doar de ofertant nu si de banca.

In ce masura pot eu, autoritatea contractanta, sa admit aceste oferte atat timp cat am scris clar cerinta in Fisa de date (cerinte impuse chiar de ANRMAP in momentul validarii documentatiei) si atata timp cat am ofertanti ce au depus dovada gar de participare, respectiv OP, in original, confirmat de banca prin semnatura si stampila?

Va multumesc si astept parearea dvs. cat se poate de curand!
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
ibitza78, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:33, 12 Mai 2015
La plata prin OP banii sunt oricum retinuti si virati de banca catre AC.

Daca plata a fost facuta in termen, simpla prezentare a dovezii constituirii in forma mentionata nu este relevanta, atat timp cat banii, din momentul efectuarii platii, pleaca ireversibil spre AC.

Nu aceeasi situatie ar fi fost la SGB, care nu ar fi putut fi executata de AC daca nu ar fi primit-o in original.

Personal, in mod normal, inainte de a lua o decizie, as urmari confirmarea platilor si doar daca nu se confirma efectuarea respectivelor plati in termen, as respinge ofertele.

A! Daca s-a depus OP nesemnat de banca, acesta nu are nicio valoare, si este posibil ca plata reala sa nu se fi facut, sau sa nu se fi facut in termen.

In general CNSC si ANRMAP nu agreeaza ideea respingerii ofertelor pe aspecte formale, legate de modul de prezentare a documentelor, ci doar pe insuficienta indeplinirii criteriilor din punct de vedere cantitativ si valoric.
Asa ca dintre doua rele, a respinge sau a accepta o oferta pentru nedepunerea documentelor in forma ceruta, as opta pentru cel mai mic, respectiv clarificarea existentei fizice a garantiei in cuantumul si forma ceruta la momentul limita de depunere a ofertelor, indiferent ca s-a facut dovada atunci sau ulterior.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
vlad nicolae, moderator
Multumesc!

A dat deja la verificat existenta banilor in contul AC si la fel ma gandeam si eu, daca sunt banii in cont nu as putea sa-i resping.
Am avut cu mult timp asemenea speta iar CNSC a interpretat ca nu poate fi respinsa oferta atat timp cat banii sunt virati in contul AC, fiind la dispozitia exclusiva a acesteia, iar ordinul de plata fiind depus la banca in termen. Desi deciziile CNSC nu sunt batute in cuie, cred ca totusi este interpretarea corecta.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie participare - licitatie online ibitza78 ibitza78 Buna ziua! ref.: procedura de licitatie deschisa, ONLINE In Fisa de date, sectiunea Garantie de participare este mentionat \\"[i]IMPORTANT!!!!!! Op. ... (vezi toată discuția)
Procedura de achizitii in calitate de ofertant marymary1 marymary1 Am participat la o procedura de achizitii in calitate de ofertant In caietul de sarcini se preciza “Ordin de plată confirmat de banca emitentă ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice-fisa de date. albertoconstruct albertoconstruct Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si ... (vezi toată discuția)