avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii Publice-Fisa de date.
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii Publice-Fisa de date.

Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si cont de garantie de buna executie un anume cont de la Trezorerie,dar ca si garantie de participare nu erea trecut nici-un cont,doar suma si modul de constituire a acestuia,mentionez ca in urma unei discutii telefonice cu autoritatea contractanta m-i s-a comunicat un anume cont de depunere garantie de participare,si cod fiscal necesar depunerii sumei respective in vederea constituirii garantiei de participare.La data deschiderii ofertelor,oferta mea nu a fost deschisa deoarece s-a consemnat in procesul verbal ca "nu a fost constituita garantia de participare in contul mentionat in fisa de date",precizez ca suma respectiva am depus-o in contul specificat de autoritate in urma discutiei telefonice.#-o .Intrebare mea este daca pot contesta asta La CNSC,si daca trebuie sa urmez anumiti pasi(art,OUG-uri),cred ca au facut o mare eroare,si mai mult asi fi fost castigator in urma evaluari preturilor.
*Mentionez ca suma respectiva este deja in contul autoritatii contractante pe care l-am aflat dupa discutia telefonica,apartinand acesteia.
Multumesc,si astept un raspuns urgent.
Daca autoritatea contractanta nu a solicitat in mod explicit garantie de participare prin fisa de date a achizitiei, nu va poate respinge oferta pentru neprezentarea garantiei de participare.
Cu toate acestea, am vazut fise de date in care era solicitata garantie de participare, in fisa de date a achizitiei, insa intr-un alt loc decat in casuta speciala din modelul aprobat de ANRMAP si ar trebui verificat acest aspect cu atentie.

Din art. 33 si 36 din HG 925/2006 reiese ca ofertele trebuie sa fie insotite de garantia de participare la momentul deschiderii ofertelor, sub sanctiunea respingerii ofertei ca inacceptabila.
Din postul dvs. nu reiese daca ati depus dovada achitarii garantiei de participare si aceasta era atasata ofertei la momentul sedintei de deschidere a ofertelor sau nu.

Opinia mea este ca daca autoritatea contractanta a solicitat garantie de participare si dovada achitarii acesteia nu insotea oferta la momentul sedintei de deschidere a ofertelor, CNSC nu va anula decizia autoritatii contractante de a va respinge oferta, urmand sa respinga o atare contestatie.
Am precizat mai sus ca garantia de participare a fost depusa cu OP.in contul specificat in urma discutiei telefonice si atasat la oferta.Problema este ca au zis ca nu este contul bun cel in care am depus,desi este tot contul autoritatii contractante,pe care mi l-au comunicat telefonic..Iar in fisa de date se cere garantie de participare dar nu se da contul,iar singurul cont care este in fisa de date este cel de la garantia de buna executie,care este cu totul altceva.Multumesc.
Orice informaţie între operatorul economic şi autoritatea contractantă se cere în scris şi nu telefonic. Am avut o situaţie asemănătoare privind constituirea garanţiei de participare ce şi-a găsit rezolvare după ce am solicitat clarificări în scris.
Din ce spuneti eu trag concluzia ca autoritatea contractanta a gresit respingand oferta, iar CNSC ar trebui sa anuleze decizia, intr-o atare contestatie.

O zi usoara
Contestati de urgenta la CNSC. Aveti grija la termenul de contestatie. Cred ca aveti castig de cauza daca stiti sa va prezentati situatia.
Mai este o problema: sper ca nu v-ati luat oferta inapoi.

Alte discuții în legătură

Licitatie publica-garantie de participare danpopovici danpopovici Buna ziua, Am participat la o licitatie publica pentru atribuirea unui contract de servicii. Autoritatea contractanta a cerut o garantie de participare in ... (vezi toată discuția)
Garantie de participare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. In cadrul unei licitatii organizate de catre RA-APPS se solicita o garantie de participare de o anumita valoare. Este legal ca un ofertant sa ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)