avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cei care arunca gunoaie pe fereastra apartamentului sau din masini ar putea fi sanctionati cu amenzi drastice

Am citit articolul de pe site ;i am cateva intrebari:
Am inteles cu gunoiul, dar cei care spala balcoanele cu furtunul cate 0 ora cum pot fi incadrati?
Alt aspect concret: In jurul blocului am avut amenajat spatiu verde de noi locatarii. Aveam flori, arbusti ornamentali cumparati de noi sau plantati de administratiile anterioare. Actualul primar a defrisat tot pana la limita de 70 cm cât este proprietate comuna a locatarilor. A pus gazon, a extins parcari, etc. Ni s-a spus ca terenul este al primariei ! Nu avem dreptul sa dispunem in privinta folosirii lui ca spatiu verde. In aceste conditii cred ca nici un alt spatiu aflat mai departe de 70 cm sa nu cada in competenta noastra pentru ]ntretinere, recte trotuare, alei etc. Lege care nu a tinut seama de realitate! In orasul meu nu exista asociatii de proprietari pentru ca au fost desfiintate de primarie.
Multumesc pentru un eventual raspuns
In Oltenita, jud Calarasi. Eu vreau sa reinfiintam asociatia dar din 32 de apt cat are blocul vor numai 4.

Fiecare furnizor de servicii face doua citiri. Una in apartament, alta in caminul blocului. Diferenta este apoi redistribuita la fiecare apartament. Cei care au consum mic li se aloca mai mult cei cu consum mare au alocate mai putine pierderi.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
Adriantot, moderator
Am trimis si adresa pe care o anexez iar de pe 23 febr nu am primit raspuns. Il consider ca pe un accept tacit si deci cererile mele sunt normale. Nu s/a facut nici o verificare!

Catre:
S.C. ……………………………………………….
În atentia domnu lui director ……………….

Va duc la cunostinta ca refuz sa platesc cheltuielile comune pentru încalzire facturate de dumneavoastra pentru apartamentul meu, aflat la adresa susmen io nata, datorita faptu-lui ca acestea nu sunt rezultatul unui calcul corect al consumului de agent termic, acestea fiind niste foloase necuvenite, pentru activitati neprestate.
Mentionez ca eu sunt debransat de la sistemul de încalzire, având montata centrala de apartament. Datorita faptului ca ati d istribuit caldura dupa un program stabilit de dumneavoastra, cred ca sunt îndreptatit sa cer sa mi se plateasca anumite sume pentru faptul ca tevile care trec prin apartamentul meu au preluat caldura produsa de centrala mea!
Pentru comparatie va rog sa verificati consumul de la blocul unde locuiesc si sa constatati diferentele dintre apartamente. Pierderi în subsolul blocului nu sunt pentru ca întreaga instalatie a fost înlocuita si este din PPR. Cred ca ar trebui verificata aparatur a de citire, atât în apartamente, cât si cea din caminul de intrare în subsolul blocului, unde o parte din elementele de reglare a debitului sunt ruginite. Multe aparate de citire nu au fost schimbate de la montarea initiala, in urma cu 10 ani si dupa cum trebuie sa stiti acestea, au o perioada de functionare deter-minata dupa care trebuiesc verificate metrologic si recalibrate.
Va sugerez sa faceti o verificare în apartamentele de bloc, încalzite de la sistemul centralizat, pentru ca eu nu sunt de acord sa platesc mai mult decât este normal pentru niste servicii pe care nu le- am primit.
Va consider solidar în plata daunelor create de acest sistem fraudulos de facturare.
Urmar e aproastei executii si întretineri a sistemului centralizat de încalzire gestionat de dumneavoastra am constatat ca structura de rezistenta a caminelor de acces se degradeaza, aparând fenomene de prabusire a solului. Solicit ca pe cheltuiala dumneavoastra, sau a primariei sa se efectueze studii asupra efectului negativ creat de proasta gestionare a sistemului public de încalzire.
Verificarea co rectitudinii citiri cantitatii de energie consumate este o bligatia dumneavoastra atâta timp cat nu exista asociatii de proprietari, iar delegarea catre E…. nu va scuteste de raspundere.
Conform legii începând cu aceasta data presupusele datorii ce mi se imputa, catre dvstra sunt scutite de plata penalitatilor

L………………………..
Data23.02.2015…………………
………………………………….

Domnului director al S. C. ……………………………………

Stefan Ioana, utilizator
Conform organigramei primariei afisata pe site-ul acesteia exista "compartimentul ptr relatia cu asociatiile de proprietari" fiind in subordinea Directiei Urbanism avand alocate si 2 posturi.
[ link extern ]

Daca asociatiile de proprietari au fost desfiintate de primarie se pune intrebarea de ce mai apare acest compartiment in organigrama avand si posturi alocate?
Probabil cele 2 persoane taie frunza la caini fiind si platite din taxele si impozitele oltenitenilor.

Daca majoritatea locatarilor nu doresc infiintarea asociatiei putem trage concluzia ca fac parte din categoria celor care consuma mult si atunci sunt multumiti ca li se repartizeaza pierderi mai mici!

Aveti cunostinta despre procedura de repartizare facuta de furnizorul de apa?

De la ce consum se aloca mai mult sau mai putin si in ce proportie?

De reparatii si curatenie cine se ocupa? Nu exista blocuri cu lifturi in oras?
La venirea acestui primar la sediul primariei erau 50 angajati. Prin crearea de posturi s/a ajuns la 200 de angajati. Din cauza asta exista asa ceva

"Aveti cunostinta despre procedura de repartizare facuta de furnizorul de apa?

De la ce consum se aloca mai mult sau mai putin si in ce proportie?

De reparatii si curatenie cine se ocupa? Nu exista blocuri cu lifturi in oras?

"Avem programul nostru de calcul asa trebuie."
Lifturi sunt in trei blocuri dar nici unul nu mai functioneaza femeia de serviciu este platita din usa in usa, reparatiile se fac foarte greu. Cineva ia initiativa, se strang banii cu greu si apoi ies discutii de genul ce ai facut cu banii!
In organigrama exista si serviciul de transport public local dar asa ceva nu exista!
Asta este guvernarea actuala
Adriantot, moderator
Orasul lui nea Nelu!:) Tot asa au condus si conduc tara iar rezultatele se vad.

Aveti contracte incheiate individual cu furnizorii de utilitati?

In ce baza fac ei citirile indecsilor si apoi repartizeaza pierderile?

"Avem programul nostru de calcul asa trebuie" nu este un raspuns acceptabil in relatia cu un client.

Puteti solicita modalitatea de repartizare in scris apeland la prevederile legii nr 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.
[ link extern ]

Ghid practic pentru accesul la informaţiile de interes public
[ link extern ]

De asemenea puteti solicita prezentarea buletinului de verificare metrologica al contorului de bransament.

Acum se pune intrebarea daca si contoarele din apartamente sunt verificate metrologic periodic, perioada maxima de verificare fiind de 5 ani.

Alte discuții în legătură

Citire apometre neluate in considerare Stefania-2010 Stefania-2010 Buna ziua, La mine in bloc admistratorul nu vrea sa ia in considerare decit citirea la apa calda , nu si la cea rece. Motivul e ca apometrele din bloc ar fi ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)
Hotie legala alina_25 alina_25 Cum poti fi furat legal. Pe scurt apometrele de apa rece si calda trebuier verificat contra cost odata la 5 ani (verificare metrologica ) aceasta ... (vezi toată discuția)