avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare auto persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare auto persoane cu handicap

Buna ziua
O persoana cu handicap de gradul I permanent ca sa poata beneficia de scutirile de taxe pentru inmatricularea unui autoturism modificat pt. persoane cu hadicap trebuie sa aiba initial permis de comducere?,mai concret o persoana cu handicap care a obtinut APT pentru a conduce autoturism categoria B cu modificarile aferente handicapului,inclusiv Apt la testul pshio, care in momentul de fata nu are permis dar urmeaza sa achzitioneze un autoturism modificat pt. handicapul sau si sa continue toti pasi pentru obtinerea permisului de conducere este scutit de plata taxei de mediu sau nu.
Pentru ca mi se pare aberant sa soliciti unei persoane cu handicap ca sa aiba permis de conducere pentru a fi scutit de plata taxei de mediu,din moment ce scolile de soferi nu au aotovehicule modificate pentru instruirea acestor categorii de persoane.
Ce se poate face in aceste cazuri?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:19, 13 Mai 2015
1-Exista scoli de soferi care detin auto care pot fi conduse de persoane cu dizabilitati
Conteaza afectiunea ,deoarece nu toate persoanele detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap necesita adaptare tehnica la auto
2-
ca sa poata beneficia de scutirile de taxe pentru inmatricularea unui autoturism modificat pt. persoane cu hadicap trebuie sa aiba initial permis de comducere?

Pentru a beneficia de facilitatea disp art 26 din L nr 448/2006 este necesar ca solicitantul sa detina calitatea de proprietar asupra bunului mobil
3-Conditionat de forma de handicap ,exista autovehicule care nu necesita adaptare tehnica speciala,aceasta fiind din constructie=autiovehiculele hydramate
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sprijin pentru persoane cu dizabilitati pop sorin pop sorin Buna ziua Leguitorul a uitat, din nou, de persoanele cu handicap si ma refer la legea nr. 9/2013, art. 8 precum si legea 448/2006. Cu alte cuvinte, o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto persoane cu handicap viliszabo viliszabo As dori sa stiu daca baneficiez de scutire de la taxa de mediu pt.autoturisme, mentionez ca am handicap gr.2 accentuat permanent ( amputatie mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat eorts eorts Am leucemie, sunt persoana cu handicap accentuat, dar nu sunt scutit de plata la impozit taxa auto. De ce? Nu am masina modificata(conf. legii) pentru ca sunt ... (vezi toată discuția)