avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract comercial sau munca la negru?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract comercial sau munca la negru?

Buna ziua,

Va rog, daca poate sa ma lamureasca cineva in legatura cu contractele comerciale.
Am fost angajata cu CIM pana la 01.03.2009, hotararea de a ne definta postul au luat-o cei din conducere la 20.03.2009, au reusit fara preaviz sa ne defiinteze retroactiv posturile. Nici pana in ziua de astazi nu ne-au dat cartile de munca.
Ne-au explicat ei, la aceea data, ca este mult prea costisitor sa lucram cu CIM, prea multe cotizatii la stat, si ca va fi si in avantajul nostru sa lucram mai departe pt ei, dar cu contract comercial (ne-au promis mai multi bani).
Toti salariatii au acceptat conditiile lor si am incheiat contracte comerciale, problema este ca zilele trecute au venit cu un act aditional la contractul comercial datat 01.06.2009 cu care ne micsoreaza salariile, sub cele pe care le aveam pe CIM.
In acest moment noi mai avem vreun drept, pt ca au spus ca trebuie doar sa luam la cunostinta de aceasta diminuare.
Este legal, daca toate firmele ar renunta la CIM si si-ar angaja salariatii cu contract comercial, atunci de unde ar mai exista bani la bugetul de stat?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dannastase , utilizator 17:02, 29 Iunie 2009
Faceti sesizare la ITM.
Este dubios ceea ce spuneti daca nu sunteti PFA
Nu prea este legal ce se intampla acolo ...sesizati ITmul
Nu suntem nici PFA si nici SRL. Suntem persoane fizice cu contracte de mandat, ni se retine 10% impozit la sursa si urmeaza sa platim 6% anual.Cei din conducere ne spun ca foarte multe firme au recurs la astfel de contracte si ca este totul in regula.
Da este posibil, dar este cam pe langa lege, iar d-voastra va revine plata contributiilor la stat, impozitul pe venit anual, si mare grija in ceea ce priveste protectia sanatatii in munca!!!
Ce inseamna "protectia sanatatii in munca"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare concediu medical SPCJ Popa Sebastian &Asociaþii SPCJ Popa Sebastian &Asociaþii un salariat si-a luat concediu fara plata pentru 6 luni de la 01.09.2008-01.03.2009, in interes personal, suspendandu-si contractul de munca de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Este fals contractul meu? Nitu mihaela Nitu mihaela Buna ziua , lucrez la o cafenea din craiova din data de 11-06-2017 iar contractul l.am semnat acum cateva zile pe data de 08-10-2018 pe el insa este decat ... (vezi toată discuția)
Pfa- activitate independenta vs activitate dependenta soareirm soareirm Dupa ce am lucrat 7 ani cu contract de munca, suntem chemati sa ne transformam in pfa si ni se spune ca ne achita taxe(cresc salariul) cu 21,5%(16% -impoz. ... (vezi toată discuția)