avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este fals contractul meu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este fals contractul meu?

Buna ziua , lucrez la o cafenea din craiova din data de 11-06-2017 iar contractul l.am semnat acum cateva zile pe data de 08-10-2018 pe el insa este decat stampila firmei ... nimic de la itm sau alte stampile... salariile le primim in mana chesh... fara a semna ceva ... am cerut o adeverinta de venit si m.au tot amanat in aceste l
uni de cand lucrez aici nu a venit nimeni sa semnez protectia muncii sau alt ceva pare cam dubios...ma puteti ajuta va rog sa aflu daca acest contract este unul valid sau nu? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Nitu mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 13 Octombrie 2017
1. Incepand cu 01.01.2011, nu se vor mai inregistra la inspectoratele teritoriale de munca, contractele individuale de munca. . Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.

De asemenea, incepand cu 01.01.2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca care intra in vigoare in anul 2011.

2. C.i.m. are si semnatura angajatorului ?

3. Pentru verificarea c.i.m., puteti sesiza ITM-ul.

Codul Muncii
art.16
..
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
.....

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e1) primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii, cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
......

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare maria2777 maria2777 am cerut o copie dupa contractul individual de munca de la angajator .Intrebare: contractul trebuie sa aiba nr in registrul general de evidenta a salariatilor ... (vezi toată discuția)
Bună seara angajatorul are nevoie de semnatura sau acordul scris ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara ANGAJATORUL ARE NEVOIE DE SEMNATURA SAU ACORDUL SCRIS AL SALARIATULUI PENTRU ÎNREGISTRAREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ LA IRM ( REVISAL, REGES), EU ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca adriana9 adriana9 contractul individual de munca cand se inscrie la ITM i se da alt numar? (vezi toată discuția)