avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... (ajutor) Cumparare auto radiat din circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

(ajutor) Cumparare auto radiat din circulatie

Buna ziua,

Am urmatoarea problema pentru care am nevoie de ajutor dumneavoastra.
Doresc sa cumpar un autoturism pentru a il dezmembra.
Problema este ca actualul propietar a cumparat masina de la o "domna" in 2008.Acesta sustine ca a incheiat un contract V-C cu fosta propietara si aceasta i-a inmanat Cartea masinii si talonul - cu mentiunea pe spate ca masina a fost instrainata.Persoana de unde vreau sa cumpar masina nu a mai facut procesul de inmatriculare al masinii , termenul de 30 zile al valabilitatii contractului expirand.
Vechiul propietar pentru a nu mai plati impozit a radiat masina de la Finante (nu stiu cum) iar noul titular a fost oprit de Politie , acestia constatand ca circula cu o masina radiata si i-au intocmit dosar penal (respectivul sustine ca are si Asigurare si ITP valabil).
Eu doresc sa cumpar masina de la acesta pentru a o dezmembra si a ma folosi de piesele de pe aceasta.
Cum pot proceda deoarece masina fiind implicata intr-un dosar penal nu cred ca o poate vinde sau ma pot trezi ca fostul propietar o declara furata (putin probabil daca la actualul propietar exista partea verde din contract).
Ce ma sfatuiti?
Pot incheia cu actualul propietar un contract "de mana" cu toate datele de identificare ale lui si ale masini , o copie a buletinului + 2 martori cum ca acesta imi vinde masina pentru suma X , sa declare ca masina nu este furata si ca eu pot face ce doresc cu aceasta.(nu doresc sa o mai inmatriculez)?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
mihai2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihai2009 , utilizator 17:12, 29 Iunie 2009
Vinovat este cel care a stiut ca are o asemenea masina si nu trebuia sa o vanda. Ar fi bine ca ea sa fie reinscrisa in circulatie ,dar nu cred ca o puteti dezmembra facand obiectul unui dosar penal.
Primul propietar a vandut in cunostinta de cauza autoturismul, crezand ca acutalul cumparator va veni sa faca actele de inmatriculare deoarece acesta are nevoie de fisa fiscala a vechiului posesor pentru a inmatricula masina.
Proprietarul actual a tot amanat inmatricularea si in mod absolut normal , vechiul propietar a radiat masina nedorind sa mai platesca impozit.
Posesorul actual stiind ca totul este in regula a circulat cu aceasta legal pana cand a fost oprit de Politie si s-a constatat ca masina a fost radiata, acesta s-a ales cu dosar penal.Acum el mentioneaza ca doar actele sunt necesare pentru solutionarea dosarului si nu masina in sine dar exista posibilitatea ca in urma procesului acesta sa se aleaga doar cu o amenda penala fiind prima abatere dar, mai exista si posibilitatea ca eu sa cumpar acest autoturism si sa ma trezesc ca la un moment dat Politia va solicita autoturismul fizic pe care eu intre timp il voi dezmembra si e posibil ca si eu sa am probleme chiar daca am un act de V-C cu fostul propietar.
Astept sugestii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie sau infractiune? ContSters155337 ContSters155337 Am cumparat un autoturism. A fost declarat la administratia financiara, am facut autentificarea auto dar nu l-am radiat de pe numele vechiului proprietar, mai ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
O masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta? lucianicoleta lucianicoleta am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut ... (vezi toată discuția)