avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere pensie alimentara

buna ziua...sunt mamica unui baiat de 2 ani si jumatate, acum un an am incheiat un contract de mediere cu tatal acestuia,precizez ca nu am fost casatoriti, in care se precizeaza ca minorul se afla in incredinteaza spre crestere mie dar ca exercitam custodie comuna, plus ca el este obligat la plata unei pensii alimentare lunare in cuantunum de 100 ron, iar el nici pana in momentul de fata nu a achitat...as dorii sa stiu ce trebuie sa fac pentru a o obtine...este nevoie sa merg in instanta?sau ce demersuri trebuie sa fac? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: grigore mihai , utilizator 08:50, 15 Mai 2015
Pana azi nu ati dus acordul in instanta?
Puteti merge cu el in instanta acum.
ba da am mers cu el in instanta,pentru ca noi l-am facut in primul rand pentru recunoasterea paternitatii ,iar in momentul in care l-am depus in instanta instanta a respins actiunea avand ca obiect"pronuntare hotarare privind accord de mediere pentru ca acesta nu poate face obiectul unui accord de mediere stabilirea paternitatii si pe cale de consecinta nici a unei hotarari de expedient eventual accordul poate fi calificat ca asa proba in dovedirea actiunii cu care instanta a fost investita"...apoi am mers si a recunoscut copil la notariat...dar despre pensia de intretinere nu am stiut ce trebuie sa fac in continuuare
Va trebui sa cereti in instanta ca aceasta sa stabileasca pensie de intretinere.. acordul ala e varza, nu il mai puteti depune la instanta.
si asa 100 de lei era putin, daca nu are job, se va stabili pensie raportat la salariul minim pe ec. si oricum veti primi mai mult.

exista anumite cereri standard de adresare instantei?si daca stiti ce anume acte imi sunt necesare...multumesc mult de ajutor!
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
grigore mihai, utilizator
certificatul de nastere al copilului in copie, copie dupa buletinul dvs, platiti 20 de lei taxa de timbru ( o platiti la sectia financiara sau la cec, functie de unde domiciliati) si atasati chitanta in original si cererea.. le depuneti la registratura judecatoriei pe raza careia aveti domiciliul.
poftiti si model :

DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnata(ul) .............. domiciliat(ă) în ............., în numele şi ca reprezentant(ă) legal(ă) a(al) minorului ............, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a) ..........., domiciliat(ă) în ........., pentru a fi obligat(ă) la
PENSIE DE ÎNTREŢINERE
urmând să contribuie lunar la cheltuielile de întreţinere a minorului mai sus-numit [ şi să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces- daca vreti].
Motivele acţiunii:
În fapt, din relatia mea cu pârâtul(a) a rezultat minorul mai sus-numit. Copilul a rămas sub îngrijirea mea şi pentru că pârâtul(a) refuză să acorde de bunăvoie întreţinere minorului, vă rog să fie obligat la întreţinere în raport de posibilităţile materiale pe care le are. Este salariat(ă) la ..........., 9 povestiti in mare situatia de fap.. sa nu contribuie etc, etc
Astfel, având în vedere faptul că îndeplinesc condiţiile legale necesare promovării prezentei, vă solicit admiterea acţiunii şi obligarea pârâtului la plata pensiei de întreţinere începând cu data introducerii acţiunii şi până la majorat (sau finalizarea studiilor )[şi obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.]

În drept, îmi întemeiez cererea pe disp. art. 499, art. 516, art. 524, art. 527, art. 529, art. 530 şi art. 533 din Codul Civil, art. 194, art. 451 şi art. 453 din Codul de procedură civilă.

În dovedirea acţiunii înţeleg să mă folosesc de interogatoriul pârâtului(ei) şi de relaţiile pe care instanţa urmează să le ceară în legătură cu veniturile pe care le realizează.
Depun acţiunea în dublu exemplar la care anexez copia certificatului de naştere al copilului minor.
Data depunerii
..............
Semnătura,
..........
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ..................

Alte discuții în legătură

Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Cererea pentru pensia alimentara koreh silvia koreh silvia cererea pe care o depun la Tribunal pentru pensia alimentara trebuie scrisa de mine sau exista cerere tip?Imi puteti da va rog un exemplu de cerere?Va ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anto_riana anto_riana buna ziua. cine ma poate lamurii daca pot cere pensie alimentara sotului pt un copil minor,prin instanta ,daca suntem despartiti doar in fapt iar copilul a ... (vezi toată discuția)