as dori sa stiu daca mi se mai poate raspunderea ca administrator si unic asociat al unei firme intrate in faliment,acum administratorul judiciar a devenit licchidator,mai are termene de depunere inclusiv in luna septembrie...mi se mai poatre atrage raspunderea mie ca persoana fizica?pt datoeia catre un furnizor de 70,000 lei?
Legea nr.85/2006 - Legea insolventei - art.138
Textul de lege impune necesitatea ca bunurile/creditele societatii sa fi fost folosite de persoana care a cauzat starea de insolventa in folos propriu sau in cel al unei alte persoane .
Simpla indicare a faptei astfel cum este prevazuta de art.138 al.1 lit.a din lege nu este suficienta, trebuind sa se arate si sa se probeze care sunt bunurile/creditele ce au fost folosite si cum au fost folosite acestea in fapt, pentru a putea determina astfel scopul utilizarii lor.
Doar constatarea faptului ca debitorul avea inregistrate in contabilitate anumite active imobilizate/ stocuri/disponibilitati banesti/creante nu duce in mod automat la concluzia ca acestea au fost insusite de recurentii - parati, in lipsa probarii efective a acestui aspect.
Este necesar sa se probeze in concret care active imobilizate/stocuri/disponibilitati banesti/creante au fost folosite, cum au fost folosite acestea in fapt si cine a folosit in aceste bunuri, pentru a putea determina astfel scopul utilizarii lor.
Faliment
crisrian
Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)