avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchiderea procedurii simplificate a insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchiderea procedurii simplificate a insolventei

BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate comerciala) a intrat din proprie initiativa in procedura somplificata. la primul termen de judecata lichidatorul a depus raport final de inchidere a procedurii pentru ca debitoarea nu are nici un bun in patrimoniu,nici creante de incasat, nici disponibilitati banesti.mie personal mi s-a parut ca acest lichidator tine cu debitoarea pt k vrea sa inchida procedura prea repede, iar creditorii se aleg cu...teapa. nu angajeaza raspunderea administratorului pt starea de insolventa. mentionez ca nu avem comitetul creditorilor fiind doar 6 creditori inscrisi la masa credala. mi se pare k debitoarea scapa prea usor.lichidatorul nu a depus la dosarul cauzei acte din care sa rezulte ca in ultimii 3 ani debitoarea a avut bunuri. eu as dori sa ma opun inchierii procedurii si sa solicit antrenarea raspunderii administratorului societatii pt prejudiciile cauzate creditorilor.intrebarea mea este in calitate de creditor pot sa solicit autorizarea formularii cererii art.138 si ce anume sa scriu in obiectii k nu am prea multe dovezi?
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
ginacoseru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:01, 3 Iulie 2009
Da, puteti sa va opuneti inchiderii procedurii, iar angajarea raspunderii administratorului o faceti numai daca aveti dovezi concludente.
Apelati la un avocat care sa va asiste in cauza.
In toate situatiile administratorul/lichidatorul judiciar realizeaza un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, mentionand persoanele carora le-ar fi imputabila aceasta si daca exista indicii care sa faca posibila aplicarea art. 138 din Legea nr. 85/2006. Formularea unei actiuni in raspundere potrivit art. 138 se poate realiza numai daca in cuprinsul raportului amanuntit al administratorului/lichidatorului au fost identificate persoane raspunzatoare de starea de insolventa. In mod direct, creditorul nu poate sesiza judecatorul sindic sa dispuna aplicarea art. 138 din legea insolventei, actiunea apartine administratorului/lichidatorului judiciar, sau comitetului creditorului daca nu au fost indicate persoane raspunzatoare in raport, ori daca administratorul/lichidatorul judiciar nu a introdus actiunea in raspundere. Daca exista elementele de proba, puteti formula o plangere penala in temeiul art. 143 din legea insolventei.
mentionez ca nu avem comitetul creditorilor fiind doar 6 creditori inscrisi la masa credala

Numarul minim pentru desemnarea comitetului este de 3, iar la prima sedinta jud sindic trebuia sa desemneze acest comitet. spun aste deoarece numai comitetul poate cere atragerea raspunderii in conformitate cu art 138.
Cereti lichidatorului sa va predea ultima balanta a debitorului , trebuie sa existe solduri debitoare ale conturilor 371, 5121, 5311 acestea reprezentand activul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala comitet creditori art.138 lg 85/2006 andrei69 andrei69 Art138 (1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila ... (vezi toată discuția)
Actiunea in raspundere - administrator societate srl Alina Alina Alina Alina Buna ziua, sunt novice in domeniu si as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea speta In 2008 o societatea cu care am desfasurat relatii contractuale de natura ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)