avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de sponsorizare intre ONG-uri
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de sponsorizare intre ONG-uri

Buna ziua,
Am si eu nevoie urgent de o lamurire la urmatoarea situatie:
Asociatia 1 are in derulare o campanie prin care strange fonduri pentru un copil cu probleme de sanatate. La momentul actual copilul face kinetoterapie pentru care Asociatia 1 primeste lunar factura de prestari servicii de la PJ -clinca si sunt achizitionate produse pentru tratament direct de catre asociatia si date cu titlu gratuit prin proces verbal de predare-primire. Situatia se complicat atunci cand copilul a inceput sa faca terapie ocupationala, terapie pe care o face in cadrul altei Asociatii (Asociatia 2). Asociatia 1 vrea sa sprijine Asociatia 2 si sa "achite" aceasta terapie. Asociatia 2 nu doreste sa inregistreze ca si activitate economica. Este posibil contract de sponsorizare intre cele ONG-uri sau ce tip de contract se poate face? Mentionez ca la momentul actual ideea era sa se faca sponsorizare si Asociatia 2 sa emita factura catre Asociatia 1.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 14 Mai 2015
E prestare de servicii pentru care asociatia 2 trebuie sa emita factura nu catre asociatia 1 ci beneficiarului. Acesta va fi pentru asociatia 2 venituri din activitate economica. Asociatia 1 poate sponsoriza direct parintii copilului care cu acei bani poate plati alte servicii pentru sanatatea copilului cum e si cel enumerat de dumneavoastra prestat de asociatia 2 pe baza de factura.
Daca tutorele copilului cu probleme devine membru cotizant la asociatia 2 (primind chitanta pentru donatiile facute ) asociatia 1 poate face contract de sponsorizare cu acesta iar la justificarea cheltuielilor sa aduca aceste chitante de donatie?
Nu se poate sa justificati in acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Plăti pentru membrii asociatiei Florea_Irina Florea_Irina Buna ziua. In anul 2022 am infiintat o asociatie, se numeste IMPREUNA PENTRU RALUCA. In contul asociatiei au fost virate sume din completarea formularelor ... (vezi toată discuția)
Asociatii nonprofit ROBERT G ROBERT G Buna ziua ,Sunt intr-o Asociatie Umanitara inscris acum 1 an pt fetita noastra ; Strangem formulare F230 - 2% ; Noi de la Asociatia unde suntem inscrisi ... (vezi toată discuția)