avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea data afara din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea data afara din apartament

Buna ziua!
Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul concubinului, mama acestuia a dat-o afara din casa pe sora mea! Vreau sa va intreb daca avea acest drept. Mentionez urmatoarele:
- Decedatul este proprietarul apartamentul.
- El a mai fost casatorit si nu are nici un urmas cu fosta sotie. Sunt divortati si s-a facut partajul intre ei acum 15 ani.
- El nu mai are frati sau surori, ci numai mama.
- El nu a facut vreun testament, sau sa faca donatie apartamentul. De asemenea intre sora mea si decedat nu exista vreo conventie matrimoniala.
- Ea are mutatia in aceasta locatie.
Sora mea are vreun drept la apartament?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 20:06, 13 Mai 2015
Sora dvs. nu are drept de a locui acolo.
Poate deschid un proces si sa mai locuiasca acolo cativa ani dar va trebui sa isi angajeze avocat care sa o apere la un mod deosebit de serios si sa incerce sa dovedeasca ca, de fapt si de drept, ar cam trebui sa aiba dreptul de a locui acolo insa e ceva extrem de complicat ca si aparare.

Daca nu isi angajeaza avocat care sa stie sa o apere la un mod in care nici instanta sa nu stie cine are dreptate va fi rapid evacuata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sora dvs nu putea fi data afara din imobil pur si simplu, doar in temeiul unei hot j de evacuare .
mai mult decat atat, mama concubinului trebuia intai sa dezbata succesiunea dupa fiul sau ca sa poata cere evacuarea surorii dvs.

la acel imobil sora dvs nu are nici un drept , se poate vorbi doar de un drept de creanta pentru imbunatatirile aduse imobilului respectiv, in cei 12 ani de concubinaj, daca acestea exista .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma numesc gheorghe cristian si as vrea sa va adresez ... Gheorghecristian663 Gheorghecristian663 Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Dreptul nepotului meu in casa bunicului germann30 germann30 Buna seara, Tatal meu a cumparat apartamentul in care locuieste cu bani de la mine.In acest apartament am locuit cu mama,tata si sora cu chirie.Mama a decedat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj kappawear kappawear Mama mea este in concubinaj cu un barbat de aproximativ 10 ani. Apartamentul in care locuim impreuna este achizitionat cu foarte multi ani in urma de catre ... (vezi toată discuția)