avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la casa parinteasca

buna ziua. referitor la casa parinteasca, daca copilul este dat afara din casa de catre mama, acesta nu poate pretinde nici un drept de abitatie ? tatal este decedat. mama nu a deschis actiune pentru evacuare, iar copilul major nu a deschis succesiunea. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:48, 14 Mai 2015
daca aveti mutatie la acea adresa nu va poate da afara din domiciliu, pur si simplu, decat printr-o actiune de evacuare .
avand vocatie succesorala la succesiunea tatalui dvs, ar trebui sa cereti dezbaterea succesiunii . mama dvs are dreptul la o cota de 1/4 din masa succesorala, restul vi se cuvine dvs . daca nu mai aveti alti frati sau surori.

in cazul in care aveti mutatie acolo, solicitati ajutorul organelor de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire Ionut.Barbu Ionut.Barbu Bună ziua! Se dă următoarea situație: tata decedat, mama suferindă de boală Parkinson grad 4 și demență parkinsoniană. Am obținut în instanță ... (vezi toată discuția)
Mosteniri morariumihaela morariumihaela Bunica mea a decedat in 2004, iar tatal meu, in calitate de unic mostenitor nu a deschis succesiunea, decedand in 2010. Va rog sa-mi spuneti ce varianta ... (vezi toată discuția)