avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare de caldura

Vreau sa aflu care este numarul minim de locatari care trebuie sa fie de acord cu incheierea unui nou contract pentru repartitoare de caldura. daca se poate si legea care stabileste acest numar. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:47, 14 Mai 2015
Conform Legii nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Actualizata 2015:
Articolul 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Articolul 25
(1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor de investitii pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar are o pondere egala cu cota-parte din proprietatea comuna;
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.
(2) Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritatii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata.
(3) In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.
(4) Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica, in scris, tuturor proprietarilor.

Este necesar acordul a 80% dintre locatari
multumesc. Daca puteti specifica de unde apare acest numar v-as fi recunoscatoare.
Ordinul ANRSC nr. 343 / 2010 Norme tehnice de repartizare a consumurilor de energie termica,Legea nr 325 / 2006 si HGR 933 / 2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

50%+1 sau 2/3 din nr. proprietarilor pentru adoptarea hotararilor intr-o a.p. cornelusha cornelusha Buna dimineata, Am pus o intrebare pe forum vineri seara la care am primit un raspuns,de fapt vreo trei.Dupa ce am stat si m-am gandit,am intors pe toate ... (vezi toată discuția)
Cat conteaza votul in deciziile pe care le iau conducerea asociatiei de proprietari... monica g.f. monica g.f. Este vorba despre un bloc cu 63 apartamente si garsoniere si 10 spatii comerciale situate la parterul blocului .Acest bloc a avut un singur proprietar (o ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)