avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului

Buna seara,

Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a dat cu pumnul in parbrizul masinii, sotul l-a ocolit, insa acela a bagat piciorul la roata ) s-a ajuns la vatamare corporala si fuga de la locul accidentului. Dupa ce a plecat - sotul meu nestiind ca l-a calcat - soferul a anuntat politia. Pe sotul meu l-a dus si i s-a recoltat probe biologice ( alcoolemie 0 ) iar pe sofer l-au dus la spital - nu fisura, nu fractura. A doua zi era pe taxi la munca. Sotului i s-a intocmit dosar penal cu cele 2 acuzatii : vatamare corporala si fuga de la locul accidentului si i s-a luat permisul fara dovada de circulatie,
S-au implinit pe 10.05 - 2 luni de la incident si pana la aceasta ora soferul nu a prezentat niciun certificat medico-legal.
Am 4 intrebari :
1. Care este termenul in care se poate face constatarea medico -legala si care este termenul de depunere la dosarul de cercetare penala.
2. De ce a fost incadrat la vatamare corporala atat timp cat nu exista un act medical care sa ateste acest lucru?
3. Se va ajunge in instanta ....daca nu exista certificat care sa ateste acest lucru ar trebui sa nu existe incadrarea
4. Cat timp mai trebuie sa astepte pana sa-si recupereze permisul?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 23:33, 16 Mai 2015
S-a dat doar o dovada de retinere permis de conducere pe care scrie vatamare corporala si parasirea locului accidentului, cred ca vatamare corporala simpla nu din culpa.
Presupun ca s-a declarat ca a fost lovit cu intentie si a fugit.
Nu a fost cu intentie. A fost o disputa verbala care a inceput de la taximetrist, l-a lovit cu oglinda pe sotul meu , la mana, cand arunca gunoiul apoi sotul meu a sunat la dispeceratul de taxi unde acestia au spus ca nu e nici primul dar nici ultimul care era sa fie calcat de respectivul taximetrist, sotul meu a plecat sa i-a masina sa plece apoi la piata dar mai intai a trecut pe langa taximetrist care nu mai era in masina lui ci langa un alt coleg dar pe partea carosaliba, sotul meu a oprit langa taximetristul cu altercatia si a oprit iar taximetristul dupa un alt schimb de replici s-a intors si a lovit geamul lateral al masinii, in acel moment sotul meu a dat in spate masina si apoi a plecat incercand sa evite sa-l loveasca cu masina, apoi a plecat la piata, taximetristul era in picioare in momentul in care sotul meu a plecat de langa el, intre timp el a sunat la 112 si a spus ca a fost lovit si soferul a plecat de la locul faptei. Sotul meu nu stia de accident , ca altfel nu ar fi plecat, dar suspect este faptul ca taximetristul reclama o trecere peste picior cu roata( mai exact doar peste degetul mare de la piciorul drept) si sincer nu prea avea cum. Banuim ca a bagat piciorul intentionat ca mai are cateva procese de genul asta si credem ca din asta vrea sa obtina ceva...e ca o meserie pentru el. Politia a intrebat daca nu a simtit cand a trecut cu roata peste picior si a zis ca nu. Taximetristul a mers mai intai la politie si apoi a condus taxiul lui pana la spital unde a facut investigatii si nu avea fractura sau fisura, avea talpa pantofului rupta , nu stim de vanatai sau altceva, iar el nu a mers la medicina legala nici in zilele urmatoare nici dupa 60 de zile dupa ce agentul l-a trimis cu invitatie la medicina legala pentru a scoate certificat.
Langa locul faptei este un super market dar politia a gasit martori doar taximetristi ...?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
stelutza_tl, utilizator
Ramane tentativa la infractiune de vatamare corporala pt ca nu are 90 de zile i.m. art.194 al. (3) si parasirea locului accidentului art. 338 /(1) .
Din pdv al marturiei ,nu are relevanta profesia martorului iar la cererea instantei medicul legist este obligat sa faca constatare si dupa 60 de zile de la data evenimentului.
C. ml. costa timp si bani si apoi daca nu e afectat sistemul osos si nici cel muscular poate fi strivit un nerv care se evidentiaza in urma unui examen RMN (600 lei) ,ENG/EMG (300 lei) . Posibil sa existe si alte investigatii medicale pt aceasta ,acestea sunt cele mai utilizate .
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2015
mottofreee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu parasirea locului si vatamare corporala din culpa. Alex_N_I Alex_N_I Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier acum 3 luni cu un moped, vina a fost a mea, nu am acordat prioritate, i-am taiat calea pe romaneste. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, dosar penal alexandra2726 alexandra2726 Buna, fratele meu acum 3luni de zile a avut un accident rutier.Conducea si era in masina cu fosta lui sotie,se certau iar aceasta a inceput sa-l loveasca si ... (vezi toată discuția)