avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repaus saptamanal 48 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repaus saptamanal 48 ore

Ultima modificare a Codului muncii se refera la repaus saptamanal si modifica formularea "doua zile consecutive" in "48 de ore consecutive" . La ce se refera defapt aceasta modificare? Se poate avea in vedere ca acest termen curge de la ora la care se termina ziua de lucru? Care ar putea fi diferenta dintre cele doua formulari?
Cel mai recent răspuns: didibl , utilizator 13:32, 15 Mai 2015
In opinia mea, se poate avea in vedere ca acest termen curge de la ora la care se termina ziua de lucru - daca aceasta cade intr-o zi de sambata sau duminica.
desi, nu este specificat: 48 de ore consecutive de la ziua de repaus in care s-a prestat activitate.
Multumesc pentru opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
8 ore Radamante Radamante 1. Repausul saptamanal este stabilit sambata si duminica. 2. Un salariat bugetar lucreaza , la solicitarea angajatorului, 8 ore sambata. 3. De cate zile ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)