avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Decizie de impunere din oficiu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Decizie de impunere din oficiu

Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: in anul fiscal 2010 am omis depunerea a 3 declaratii pentru o soc com, care trebuiau depuse cu contributii salariale pe 0. In luna dec 2014 am aflat ca sunt posesoarea unei decizii de impunere din oficiu cu niste sume exorbitante( debite + dobanzi + penalitati). Am depus cele 3 declaratii cu sumele pe 0 pentru perioada respectiva..... dar este oarecum tardiv pentru ca decizia de impunere nu se va anula. Mentionez ca decizia de impunere din oficiu s-a adus la cunostiinta publicului prin afisare publica pe site-ul ministerului de finante, asa mi s-a spus de la ghiseu, si ca ei au actionat conform legii. Eu nu am semnat nimic cum ca am luat la cunostiinta de acele debite, nici nu am primit prin posta ceva...Acum mi-au facut societatea insolvabila si o sa treaca pe CNP-ul administratorului pentru recuperarea debitului. Ca urmare a celor spuse mai pot face ceva sa nu platesc acele sume fff mari? chiar este tardiv? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 01:02, 22 Mai 2015
Parerea mea este ca va puteti adresa instantei cu o cerere in anularea acelor decizii de impunere.

In cazul dumneavostra nu ar fi vorba de rea credinta si cred ca judecatorul va intelege situatia, mai mult decat atat, publicarea deciziilor s-a facut online, aspect care va poate ajuta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - nedepunere declaratii estimative lizcri lizcri Sunt PFA, am depus declaratiile definitive anuale la termen, dar nu am depus declaratiile estimative. PFA-ul este inregistrat din 2011, cand a fost ... (vezi toată discuția)
Declarația unica an 2018 venit estimat 1 leu alkasalarizare alkasalarizare Buna seara, am avut o decl unica an 2018 venit estimat 1 leu. In an 2019 am uitat sa depun decl privind venitul estimat 0. In 05.2023 s-a emis decizie din ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere din oficiu Monicapo Monicapo Buna seara.Va rog sa imi dati o parere despre urmatoarea situatie. SRL a depus D112 pe 0, avand angajatii cu contractul suspendat art 54 , concediu fara ... (vezi toată discuția)