Cu respect va rog sa ne lamuri-ti daca sepoatintr-o problema pentru noi de neconceput. In localitatea noastra exista o casa parohiala(unde s-au perindat odata cu generatiile din comuna anumiti preoti,care,la deces sau pensionare au cedat asezamintul noului preot venit).Ternul aferent constructiei si cimitirului din fata a fost donat localitatii de catre unul din boieri la vremea respectiva.Locuinta afost construita din munca si donatiile locuitorilor comunei.Noul preot a distrus cimitirul din fata locuintei,adunind cruciile eroilor din prima conflagratie mondiala,arind cimitirul si plantind pomi.Tot el da in judecata Primaria comunei Mirsa (primar sotia lui..sic!!!)si cere ca instanta sa constate ca a dobindit dreptul de proprietate asupra terenului de 3000mp si a casei de locuit pe acesta(nimic despre cimitir,monumentul eroilor,,).Preotul arata ca il stapineste ca PROPRIETAR din 1990,invocind disp.art 1837 c.civ,art109-111c.pr.civ.Instanta a lut act de rcunoastere a situatiei de fapt si implicit de achiesarea paritei(primar locatara sotia preotului!!!) la actiunea reclamantului'prin adevaernta nr xxx/2008si inca o adeverinta din aceiasi luna.Intreb?Legal ce este strict al localitatii,mostenit de cind este comuna se poate instraina de catre un primar- lui,in cazul de fata sotului acestuia-preotul ??
Reclamati situatia la Prefectura si (eventual ??) la ANI.
Poate, cine stie, dati peste un functionar corect.
Deasemenea, puteti face o cerere de interventie voluntara principala in procesul de preotului
Ciudat temei legal:
- art.1837 Vechiul cod civil actualizat: prescriptie;
- art.1837 Noul cod civil: arendare durata nedeterminata.
Eu reclam, eu vinovat
sexu
pe scurt ,,mama a murit ,moarte normala ,taxe la zii ,ortodocsa , noi fam am cautat loc de veci ,in cimitirul comunitatii nu erau locuri libere, cimitirul ... (vezi toată discuția)