avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Venituri scutite de impozitul pe profit intr-o ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Venituri scutite de impozitul pe profit intr-o asociatie

Buna ziua,
In cadrul unei asociatii de dans sportiv ,cotizatiile lunare ale copiilor care participa la cursurile de dans pot fi incadrate ca venituri din cotizatiile membrilor simpatizanti, scutite de plata impozitului pe profit?
Precizez ca in statutul asociatiei se prevede "Stabilirea unor cursuri de instruire pentru dans sportiv,etc.
Taxele sunt datorate si platite de catre fiecare membru al asociatiei.
Membrii asociatiei pot fi sportivi, specialisti si sustinatori ai dansului sportiv"
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:32, 3 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Una e cotizatia de membru care e adevarat ca e scutita de la impozitare si alta e taxa de participare a diferitelor persoane sau chiar abonament, ca le spuneti membrii simparizanti sau voluntari, la cursurile de dans care se incadreaza ca venituri din activitati economice.
Membrii asociatiei sunt cei cu anumite obligatii si drepturi clar trecute in statut si altii sunt membrii simparizanti sau voluntari.
Daca vreti sa-i faceti si pe cestia din urma membrii, trebuie sa-i convocati la adunarea generala, asociatia sa aiba cenzor pentru ca depasiti 15 membrii.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cotizatiile nu sunt venituri din activitati economice si nu se pune problema de impozitare, Dar sunt prin definitie datorate de MEMBRII asociatiei, membrii sunt aia cu drept de vot in AG. CIne nu are drept de vot in AG nu vad cum ar putea plati "cotizatie". In schimbul cotizatiei toti membrii pot beneficia de niste facilitati inclusiv participare la ceva actiuni organizate de asociatie. Dar cotizatia o datorezi pentru ca esti membru, nu pentru ca beneficiezi de anumite facilitati, si trebuie platita cat esti membru. Un simpatizant sau sportiv sau specialist nemembru nu poate plati "cotizatie" si a nu se confunda cotizatiile cu tarife platite pentru a beneficia de anumite servicii specifice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - asociatie - asociat - membru DanielBa DanielBa Doresc sa infiintez o asociatie si am neclaritati in privinta unor cuvinte folosite cat si a intelesului lor, este vorba despre asociat, membru si membru ... (vezi toată discuția)
Calitatea de membru activ (cu drept de vot in aga) intr-o asociatie mariusorban mariusorban Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator ... (vezi toată discuția)
Membru sau simpatizant? garleanu garleanu Sportivii legitimati la o asociatie (club) nonprofit care platesc lunar o cotizatie intra in categoria -Membrii si simpatizanti?Multumesc (vezi toată discuția)