avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la un procent mai mare ?
Cel mai recent răspuns: Lili72 , utilizator 23:02, 1 Iulie 2009
Nu stiu daca e sau nu o rusine.
Stiu doar ca responsabilitatea este egala. In fond copilul nu l-a facut tatal de capul lui.
Puteti sa nu solicitati incredintarea minorului daca considerati ca sunteti nedreptatita.
Lili72 a scris:

Cu exceptia situatiei mentionate mai sus (contributia mai mare a unuia dintre soti), nu exista nici o alta varianta prin care parintele care are minorul in custodie sa primeasca un procent mai mare la partaj?

Nu. Copiii nu au nici un drept asupra bunurilor parintilor lor. (nu cred ca dvs. sau fratele/sora dvs., daca-i aveti, atunci cand ati parasit casa parinteasca le-ati golit si gospodaria parintilor pretinzand ca aveti vreun drept asupra bunurilor lor. V-am dat acest exemplu pentru a va ajuta sa priviti problema si din alt punct de vedere).
Copiii au dreptul la mostenire, dupa ce parintii lor s-au stins din viata. Pana atunci, daca sunt minori, parintii au obligatia sa-i ingijeasca, iar cand au devenit majori pot sa-i tolereze in casa parinteasca ori....pot sa le arate si usa casei in care au copilarit (ma rog, daca-i lasa inima, dar cam asta e realitatea).
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
romascanu, moderator
Va multumesc mult pentru mesaje! Acum am inteles mai bine.

Pt dl. avocat apaidiu: nu am cerut custodia copilului pentru a obtine un procent mai mare la partaj, insinuarea Dvs. nu isi are rostul. Copilul meu este totul pentru mine!
Eram si sunt necajita fiindca stiu, de ex., ca tatal copilului castiga cel putin dublu fata de cat a declarat in instanta, asadar pensia alimentara este jenanta. Cu ajutorul angajatorului, a declarat un venit mic.
Da, sunt frustrata din aceasta cauza pentru ca nici eu nu am facut copilul de capul meu, responsabilitatea ar trebui sa fie egala, exact asa cum spuneti si Dvs. Insa cum pot eu dovedi ca s-a mintit in instanta? Nu pot. Pentru ca actele spun ceva, altceva decat stiu eu sigur ca fosta sotie.

Unde este aici responsabilitatea egal impartita? Si cum ar trebui sa ma simt cand mi se rade in nas?
De aceea sunt necajita si frustrata.
Pana la urma, e dreptul meu sa ma simt asa. Macar atat ......
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Lili72, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul dupa divort kta87 kta87 Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Apartament bun comun - partaj ddianna ddianna Buna ziua, In cazul divortului apartamentul bun comun se imparte egal chiar daca minorul ramane la unul dintre parinti?Are vreo cota parte si ... (vezi toată discuția)