avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament bun comun - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament bun comun - partaj

Buna ziua,
In cazul divortului apartamentul bun comun se imparte egal chiar daca minorul ramane la unul dintre parinti?Are vreo cota parte si copilul?
Multumesc
Partajul are loc doar intre coproprietari, fara a conta daca exista sau nu copii din casatorie, fara a conta numarul copiilor si fara a conta cine creste copilul. Ceea ce va conta e cota de contributie la dobandirea bunurilor comune.
Copilul nu are un drept de proprietate , bunurile se vor imparti doar intre soti in functie de contributie , prezumtia este de 50%. Parintele la care se afla minorul va putea obtine atribuirea in natura a imobilului cu obligarea sa la o sulta corespunzatoare.
Bună ziua sant divortat și urmează partajul dacă copilul a rămas la mine și este foarte bolnav cu handicap grav eu sant angajat ca asistent personal poate beneficia la partaj el are nevoie de însoțitor personal
Copilul nu are nici un drept asupra bunului comun. Puteți avea doar un argument pentru atribuirea bunului, dar veți avea obligația despăgubirii în bani al celuilalt codevălmaș.

Ilierobertcostel70@gmail.com a scris:

Bună ziua sant divortat și urmează partajul dacă copilul a rămas la mine și este foarte bolnav cu handicap grav eu sant angajat ca asistent personal poate beneficia la partaj el are nevoie de însoțitor personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mihaela Stefan Mihaela Stefan Buna ziua! Sunt in plin proces de divort, si va urma partajul. Am impreuna cu sotul meu doi copii, dintre care unul minor. Copiii raman la mine. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)