avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere politie hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere politie hypermarket

Buna ziua,
Fratele meu a fost la cumparaturi in auchan. pe langa altele a cumparat detergent, smochine si curmale toate vrac. Cand le-a cantarit la detergent a batut un alt cod aferent unui detergent mai ieftin, iar la smochine si curmale spune el ca a tinut mana pe punga cand au fost cantarite, iar rezultatul a fost o cantitate mai mica decat cea reala. La casa de marcat dupa ce a achitat toate produsele, a venit un agent de paza care a solicitat recantarirea produselor si a iesit pe total o diferenta in minus de 8.9 lei. Fratele meu a fost dus intr-o camera a semnat un proces verbal si apoi a achitat aceasta diferenta, a primit un bon si a plecat acasa. Fratele meu zice ca nu a dat importanta la cantarirea produselor insa acum ii este teama sa nu faca plangere Hypermarchetul si sa il cheme politia, dosar penal. In momentul cand s-au intamplat toate astea magazinul nu a chemat politia, fratele meu doar semnand un pv la magazin si a achitat diferenta. Exista posibilitatea ca magazinul sa faca plangere si fratele meu sa aiba probleme, dosar penal etc? Acel pv semnat la magazin de ce s-a mai intocmit? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: anakarenina1 , utilizator 14:40, 17 Mai 2015
Daca nu au chemat politia nu cred ca este cazul sa isi faca probleme. Pentru 9 lei politia nici nu iese pe usa sectiei, ii costa mai mult benzina.

In procesul verbal ce scrie?
Sunt sanse sa scape numai cu atat, dar nu este exclus sa fie sesizata si politia.
A fost trecut numele fratelui mei si recantarite produsele. El nu a primit niciun exemplar si oricum spune el ca nu a fost completat tot..adica erau si rubrici libere...i-au zis ca decat sa il tina acolo mult timp sa semneze.
Agentul de paza a facut poze cu eticheta veche si cu eticheta noua ptr fiecare produs...adica eticheta cu prima cantarire si eticheta cu adoua cantarire...apoi s-a dus sa achite diferenta si a plecat...se poate trezi cu plangere penala...?
Daca a achitat diferenta atunci se poate considera ca s-a recuperat prejudiciul. Cei de la magazin pot depune plungere la politie, caz in care cel mai probabil va primi o amenda.

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Solicitare sanctionare magazin pentru calomnie mangiruverginica mangiruverginica Va rog sa ma sfatuti in legatura cu un conflict pe care mama mea in varsta de 50 de ani l-a avut cu angajatii de la magazinul [EDITAT] din Slatina. Mama mea ... (vezi toată discuția)
Greseala cantar supermarket alina_25 alina_25 O ruda a fost la cumparaturi la un supermarket si printre cele cumparate a luat si o cantitate de banane in valoare de aprox 3 lei cand la cantarire ... (vezi toată discuția)