avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DIICOT

Buna seara tuturor.
Acum cateva zile am primit acasa o citatie de la DIICOT in care sunt "suspect" in baza legii 143/2000 art. 4 , pentru posesie in scop de consum propriu a unor droguri de mare risc.

Nelamurirea mea este urmatoarea , anul trecut si anul acesta pana in prezent nu am fost oprit niciodata de politie sau orice alti agenti , nu s-a gasit asupra mea nici un fel de substanta si nu am semnat nici un document.
Singura intamplare care e posibil sa fi cauzat aceasta situatie este aceasta : anul trecut prin noiembrie am facut comanda pe un site din China pentru o substanta care nu aparea pe tabelul substantelor interzise de la noi si nici pe site-ul respectiv nu aparea nici o restrictie pentru livrarea in Romania. Cand am verificat tracking-ul de la pachet mi-a aparut ca a fost oprit pentru verificari guvernamentale iar dupa 3 saptamani pachetul a fost trimis inapoi de unde a venit. Nu am primit nici o instiintare sau orice altceva legat de acest pachet.

Daca puteti sa va dati cu parerea despre aceasta situatie si despre cum ar putea sa evolueze lucrurile as aprecia. ( Am angajat deja un avocat )
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:10, 17 Mai 2015
Daca ati luat produse din China e foarte probabil ca aceasta sa fie cauza...
Se si deschid coletele si se verifica cateodata...
Si apoi se reimpacheteaza.
Pai din cate am inteles pe pachet scria exact ce contine pentru a nu fi probleme la vama.
Dar chiar daca se considera un drog analog , cum pot sa fiu suspectat de ceva ce nici macar nu am primit ?
Initial am crezut ca odata ce au facut verificari si au demonstrat ca e ce scrie pe pachet , nu au permis ca pachetul sa intre pe teritoriul Romaniei si l-au trimis inapoi.
Vorbiti cu avocatul detaliile.
E MULT de discutat.

Banuiesc ca l-ati angajat pentru stiinta sa.
@enkei2, problema dvs. izvoraste din continutul normei de mai jos, cu privire la tentativa

Art. 13
(1) Tentativa la infractiunile prevazute la art. 2-7, la art. 9 si 10 se pedepseste.
(2) Se considera tentativa si producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum si luarea de masuri in vederea comiterii infractiunilor prevazute la alin. (1).

Dupa cum vedeti, chiar daca nu ati pus mana pe produse, ati intentionat sa o faceti si legea sanctioneaza si aceasta fapta intentionala. Partea buna este ca pentru drogurile de risc art. 4 este prevazuta ca sanctiune si amenda, nu doar inchisoarea. Este bine ca v-ati angajat avocat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie substante ilegale Tedy_r2 Tedy_r2 Salut, Am fost prins de catre jandarmerie, alaturi de un prieten cu 2 jointuri. acestia ne-au dus la cea mai apropriata sectie unde ne-au luat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire, urmarit penal pentru introducere droguri fara drept in tara dariusmalte dariusmalte Va salut, scriu pe acest forum cu interesul de a afla ce se intampla mai exact in dosarul meu caci eu nu inteleg nimic #-o Totul a inceput de cand am plasat ... (vezi toată discuția)
Minor prins cu droguri Bogdan131 Bogdan131 Buna ziua. Recent a găsit jandarmeria asupra mea o pastila ecstasy, iar unui prieten de al meu aprox. 0,2 grame de cannabis. Am fost la un sediu, a venit ... (vezi toată discuția)