avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune?

Buna ziua. Doresc sa pun o intrebare pentru a sti daca este cazul sa vorbesc cu un avocat sau nu.

Problema este in felul urmator: Bunicii din partea mamei au avut 2 copii,respectiv mama si matusa mea. Mama mea a divortat cand eram mic,iar eu am ramas in grija ei. La varsta de 9 ani aceasta a decedat,iar eu,pentru o scurta perioada (proces) am stat la matusa mea.

Tatal meu a castigat procesul si am venit la el. Probleme mari intre cele doua familii, nu s-au inteles niciodata. La varsta de 18 ani am intrebat bunicii daca voi mai primi garsoniera in care am stat cu mama pana la 9 ani (fiind pe numele tatalui ei). Acestia mi-au spus ca au vandut-o. De aici am rupt contactul cu ei. Fara vizite,fara nimic (mentionez ca garsoniera aceea era o datorie morala, nicidecum legala fata de mine,dar asta nu e atat de important).

Tatal meu m-a indrumat sa ii intreb daca voi mai primi ceva din partea lor(detin o curte undeva la tara si cateva terenuri maricele). Cand i-am intrebat,mi-au spus ca nu mai am ce sa primesc,ca ei sunt batrani si ca bunicul (pe numele caruia presupun ca erau toate aceste foloase materiale) ar fi mutat totul pe numele matusii inainte sa moara. Dupa deces, a ramas in viata doar bunica din partea mamei (nu stiu daca detine ceva sau nu).

Intrebarea mea este urmatoarea: Din moment ce mama si matusa erau unicii mostenitori ai celor doi,iar mama a decedat, eu am vreun merit asupra a ceva de acolo? Dupa doi ani de la cele intamplate , mai am vreun drept sa cer ceva? Este corect ca el sa puna totul pe numele matusii?

P.S.: Motivul pentru care anumite detalii imi sunt si mie abstracte( daca bunica detine ceva sau daca chiar au mutat totul pe numele matusii) este pentru ca tot ce au facut, au facut in secret fara sa anunte nimic.Principalul vinovat este conflictul dintre familii in care am intrat fara voia mea

O zi buna va doresc. Daca mai doriti anumite detalii,o sa fac tot posibilul sa va raspund.
Cel mai recent răspuns: AlexMath , utilizator 11:24, 19 Mai 2015
aveti vocatie succesorala la succesiunea bunicului .
Chiar daca a mutat pe numele matusii inainte de deces? Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire-succesiune marrianne42 marrianne42 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 9 ani,mama ramasa in casa in care a locuit cu tata si cu bunicii mamei (acestia fiind decedati de mai mult timp).Mama a ... (vezi toată discuția)
Lipsa act vocatie succesorala vanessasabina vanessasabina Buna seara, Unchiul meu, fratele mamei mele a decedat recent. Nu avea copiii si era divortat de cca 30 ani;era nascut in 1934. Bunicii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, revin in urma "dezbaterii" testamentului bunicii. ... ralucav54 ralucav54 Buna ziua, Revin in urma \"dezbaterii\" testamentului bunicii. Dansa a decedat in noiembrie 2020 si a lasat un testament(la notar) prin care imi lasa mie casa ... (vezi toată discuția)