avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere credit restant
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere credit restant

buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala de aproximativ 1700 lei, cu buletinul, fara garantii, de la altex. la cateva zile masina de spalat s-a defectat si a fost reparata de cei de la service, la scurt timp aceiasi problema si iar a fost reparata. a mai mers putin si iar s-a defectat insa a treia oara nu a mai venit nimeni sa o repare. nu au vrut nici sa mi-o schimbe si nici s-o repare motivand ca dureaza pana se fac anumite acte. vazand ca nu mai primesc niciun raspuns nu am mai platit rata. am platit ratele pana in septembrie 2007, aproximativ 600 lei din credit. timp de 7 ani nu am primit nicio notificare, absolut nimic pana anul trecut cand mi s-a trimis de la kruk ca am de plata 4600 lei. m-au sunat de mai multe ori dar nu am ajuns la o intelegere pt ca nu au vrut sa scada din suma respectiva de 4600 lei. acum cateva zile am primit de la un birou executoresc o instiintare de executare silita. intrebarile mele sunt: am vvreo sansa sa se prescrie creditul daca au trecut 7 ani? daca am depus contestatie la executare se mai poate pune poprire pe pensia de boala(acesta e singurul venit) chiar daca procesul urmeaza/este pe rol? va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2015
ioana-03, utilizator
La cererea creditorului ,executorul judecatoresc poate desfasura acte si actiuni prin care se intrerupe si se reia termenul de prescriptie,astfel incat executarea silita se poate intinde pe parcursul mai multor ani
asta inseamna ca creditul nu se mai prescrie si imi poate pune poprire pe pensie? deci va trebui sa platesc 4600 de lei+1200 lei onorariul executorului??? inseamna ca nu am nicio sansa daca am deschis proces cu cei de la kruk?
Sunt utilizatori care nu au pregatire juridica si care, chiar daca, sunt de buna credinta dau "sfaturi juridice" fara sa cunoasca prevederile legale in materie.Daca de la ultima plata au trecut mai mult de 3 ani, nu ati mai facut o alta plata in acest interval de timp, nu ati recunoscut suma si nici nu ati fost notificat,in mod cert s-a prescris dreptul de a cere executarea silita,conform art.2.517,2.523 Noul Cod Civil raportat la art.706 Noul Cod Proc.Civila.Puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite.Contactati un avocat ptr.formularea contestatiei la excutare.
va multumesc mult pentru raspunsul dat. chiar daca incepe procesul impotriva executarii silite, executorul are drept sa puna poprire pe pensie in fiecare luna pana la terminarea procesului?
Puteti cere in contestatia la executare suspendare executarii pana la solutionarea contestatiei ,cu plata unei cautiuni.Pe de alta parte, daca se incepe executarea silita si,ulterior este admisa contestatia la executare,puteti solictia intoarcerea executarii.

Alte discuții în legătură

Executare silita rami00 rami00 In noiembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la Bancpost in valoare de 3600 euro din care am platit ratele pana in iunie 2011, creditul era ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)