avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Club sportiv
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Club sportiv

Buna ziua
Ma intereseaza cam cat costa prin intermediul unui avocat infiintarea unui club sportiv pe persoana fizica.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 16:42, 18 Mai 2015
Clubul sportiv, pentru a fi recunoscut ca atare de catre Feseratia corespunzatoare, trebuie infiintat conform prevederilor Legii nr.69 din 28 aprilie 2000 – Legea educaţiei fizice şi sportului
Cluburile sportive pot avea statutul de:
- persoane juridice de drept privat fără scop lucrativ
- persoane juridice de drept public
- societăţi comerciale sportive pe acţiuni
Pentru fiecare dintre acestea modul de infiintare este diferit.
Pentru prima categorie: Persoane juridice de drept privat fara scop lucrativ legislatia in vigoare prevede urmatoarele:
Se pot înfiinţa numai în ramurile de sport recunoscute în România.
În condiţiile Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii Clubul este o asociaţie, persoană juridică de drept privat făra scop patrimonial.
Potrivit Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, Clubul este o structură sportivă, club sportiv de drept privat, fără scop lucrativ, persoană juridică nonprofit.
În consecinţă, este obligatoriu ca în denumirea persoanei juridice să apară denumirea de club, ţinând cont că asociaţiile sportive sunt structuri sportive fără personalitate juridică, iar asociaţiile nu sunt structuri sportive.

Cluburile sportive de drept public se înfiinţează în conformitate cu dispoziţiile art. 29 si art. 30 din Legea nr.69/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma o asociatie fara personalitate juridica in una cu personalitate juridica? DFlorin DFlorin Buna ziua. Suntem o asociatie fara personalitate juridca ca societate civila cu caracter sportiv constituita in baza Codolui Civil si a Legii 69/2000.Avem ... (vezi toată discuția)
Club sportiv sau asociatie sportiva? avantaje si dezavantaje? luca_claudia72 luca_claudia72 va rog sa ma ajutati intr-o problema...care din cele 2 forme ar fi cea mai avantajoasa? care din ele e mai rapida si mai ieftina de infiintat? unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Infiintare federatie 2ntz 2ntz Buna ziua, Intreabarea mea este urmatoarea. Cum infiintez o federatie? Practicam un sport destul de nou pt Romania si dorim sa infiintam o federatie. ... (vezi toată discuția)