avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studiu de caz - incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studiu de caz - incadrare

la un moment dat o structura a unui minister ocupa un loc bine determinat in organigrama institutiei. Din motive nici pana in ziua de azi elucidate pe deplin, stuctura a fost data jos de la nivelul la care era pe o pozitie ierarhica inferioara, pentru ca dupa un timp, foarte scurt, sa fie readusa pe acelasi nivel.
Evindent ca intreaga miscare a avut efecte asupra incadrarii personalului, cu precizarea ca la revenirea pe pozitia anterioara salarizarea personalului nu a revenit la normal pe motiv ca "nu prevede legea".#-o
in zilele noastre s-a descoperit ca " legea prevede" iar cei care aveau menirea sa o aplice acum zic ca "e prea simplu", fara ca lucrurile sa se miste cumva in directia aplicarii legii. Intrucat apreciez ca doar justitia poate face dreptate in acest caz am urmatoarele intebari de pus:
- care este limita in ani pana la care personalul poate primi retroactiv drepturile salariare? ( precizez ca de la tampenia asta au trecut destul de multi ani, circa 9)
- actiunea in instanta trebuie sa fie individuala sau se poate deschide proces in numele intergului personal.
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 18 Mai 2015
Conform art.268(1) Codul Muncii" Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
c) termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune,in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat,precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata deangajator;"Un singur avocat poate reprezenta si apara intr-un singur proces pe toti angajatii.
cotelino a scris:

.... am urmatoarele intebari de pus:
- care este limita in ani pana la care personalul poate primi retroactiv drepturile salariare? ( precizez ca de la tampenia asta au trecut destul de multi ani, circa 9)
- actiunea in instanta trebuie sa fie individuala sau se poate deschide proces in numele intergului personal.
Va multumesc pentru raspunsuri



1. Art. 171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
...

2. Actiunea poate fi colectiva sau individuala, dupa caz.
Potrivit C.proc.civ., mai multe persoane pot fi împreună reclamante sau pârâte dacă obiectul procesului este un drept ori o obligaţie comună, dacă drepturile sau obligaţiile lor au aceeaşi cauză ori dacă între ele există o strânsă legătură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara...doresc sa va rog sa-mi spuneti care este articolul ... costel01 costel01 Buna seara...Doresc sa va rog sa-mi spuneti care este articolul din Codul Muncii care face referire la prescrierea acțiunii neplatei drepturilor ... (vezi toată discuția)
Termen chemare in judecata geta6 geta6 Chemarea in judecata pentru drepturi salariale pe perioada 1 ianuarie 2010-13 mai 2011, mai este actuala , se mai poate face? este vorba de plata diferentelor ... (vezi toată discuția)