avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cum se realizeaza echivalenta valorica pe baza grilei ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cum se realizeaza echivalenta valorica pe baza grilei notariale conform legii nr. 165/2013?

Lucrez la o Primarie care are de solutionat un dosar intocmit in baza notificarii depuse conform Legii nr. 10/2001, pentru niste constructii care nu mai exista fizic, evaluate in 2004, pe baza documentelor detinute de titular, la suma de 3.500.000.000 lei vechi. S-a emis dispozitia primaruui pentru acordare despagubiri, s-a inaintat dosarul catre ANRP. Conform Legii nr. 165/2013 titularul a solicitat returnarea dosarului de la ANRP, solicitand alte bunuri in compensare. Comisia locala nu dispune de constructii, ci de o suprafata mica de teren extravilan, max. 10 ha. Care este procedura compensarii cu alte bunuri, care sunt pasii? Cum se realizeaza echivalenta valorica pe baza grilei notariale din anul 2013 intre contructiile care nu mai exista si terenul aflat in rezerva comisiei locale? Mai este necesara o noua evaluare, a constructiilor si a terenului din rezerva? Pentru diferenta, deoarece acest teren nu acopera suma mentionata mai sus, i se pot acorda terenuri de la ADS, de la alte localitati, sau despagubiri banesti? Ma intereseaza toti pasii de urmat de la A la Z, deoarece nimeni nu ne spune nimic concret. Poate exista cineva pe forum in aceeasi situatie. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Madalina8080, utilizator

Alte discuții în legătură

Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de ... CUCU POPESCU ADRIAN CUCU POPESCU ADRIAN Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de a face impotriva ANRP unde aveam un dosar de despagubiri din anul 2006,pentru care nu primisem ... (vezi toată discuția)