avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de ...

Buna ziua! In anul 2019 am introdus o actiune in obligatia de a face impotriva ANRP unde aveam un dosar de despagubiri din anul 2006,pentru care nu primisem nicio dispozitie. La tribunalul Bucuresti am obtinut o decizie prin care ANRP era obligat sa emita o dispozitie pentru suma de 98000 puncte rezultate din evaluarea unui teren conform grilei notariale din 2013. ANRP a facut apel dar in timp ce ne judecam la Curtea de Apel a aparut legea 119 cu un articol unic,care modifica legea 165 in sensul ca evaluarea bunurilor confiscate in perioada comunista se va face la nivelul grilei notariale din anul anterior eniterii deciziei de catre ANRP. Curtea de Apel a respins apelul ANRP dar in consideratii,a detaliat modul de calcul al despagubirilor,a specificat ca in speta sunt aplicabile prevederile Legii 119 si a indicat si suma pentru care trebuia emisa dispozitia potrivit grilei din 2020(eram deja in 2021).Dupa 2-3 luni am primit dispozitia celor de la ANRP emisa chipurile in baza hotararii de la fond. Intrebarea mea este daca trebuiau sa tina cont de modificarea legii si considerentele celor de la Curtea de Apel sau de hotararea pronuntata la fond? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 13:11, 30 Martie 2023
prin respingerea apelului a ramas valida hotararea instantei de fond. in baza hotararii tribunalului vi s-a emis dispozitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!am urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam ... CUCU POPESCU ADRIAN CUCU POPESCU ADRIAN Buna ziua! VA ROG sa analizati urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam in apel cu cei de la ANRP pentru obligatia de a face a aparut legea 193 in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in baza legii 165/2013 am dat in judecata cnci (anrp) ... diana cernea diana cernea Buna ziua, In baza Legii 165/2013 am dat in judecata CNCI (ANRP) si am solicitat instantei sa stabileasca valoarea de despagubire a imobilului demolat care a ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubiri pentru un dosar de retrocedare bogdan_gabriela bogdan_gabriela Buna ziua! In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului ... (vezi toată discuția)