avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Am un copil de 6 luni si tocmai am ramas fara serviciu. Am lucrat tot timpul sarcinii si dupa ce am nascut fara intrerupere pentru ca sunt operator calculator si am putut lucra de acasa. Acum as vrea sa stiu daca pot depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, cea de 85% din salariu ACUM la cele 6 luni ale copilului si cum se va calcula, vor intra in discutie si cele 6 luni lucrate pana acum?Multumesc
Cel mai recent răspuns: anabell , utilizator 12:02, 1 Iulie 2009
Puteti depune si acum cererea pt. indemnizatie.
Indemnizatia o veti primi de la data depunrii cererii si pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Conditia esentiala este sa fi realizat timp de 12 luni(anterioare datei nasterii copilului) venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Nu mai are relevanta ce ati realizat dupa data nasterii lui.
avluci a scris:

Puteti depune si acum cererea pt. indemnizatie.
Indemnizatia o veti primi de la data depunrii cererii si pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.


Am si eu o nedumerire, poate ma puteti ajuta cu niste informatii. In luna mai 2009, am fost in somaj tehnic (75% din salariul brut), acum in iunie, am aflat ca sunt insarcinata, cred ca sarcina are doar 3-4 saptamani. Ma intereseaza pentru luna mai, care va fi "venitul net" (ca am inteles ca din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se calculeaza 85%)? Doresc sa aflu cat mai curand posibil deoarece este posibil sa ne mai trimita in somaj tehnic inca 2 luni de zile/2009 pt a beneficia de acele facilitati de a nu mai plati contributii catre stat. Si in acest caz as fi dorit sa aflu cum este mai convenabil pt mine, sa intru in somaj tehnic, sau sa intru in concediu medical de boala obisunita.
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in caz de somaj tehnic!!! anabell anabell Am si eu o nedumerire, poate ma puteti ajuta cu niste informatii. In luna mai 2009, am fost in somaj tehnic (75% din salariul brut), acum in iunie, am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical și indemnizație creștere copil in caz de șomaj Emilia T Emilia T Buna seara. In urma unei fuziuni între companii, postul meu se desființează începând cu data de 01 Februarie 2023. Sunt angajata cu CIM la ei din 01 Iunie ... (vezi toată discuția)