avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ap. cu 3 camere 300.As dori sa stiu cum se stabileste aceasta suma, a fondului de rulmen; la numar de persoane din ap sau la numarul de mp al apartamentului?exista o lege cu indici de calcul al acestui fond de rulment?Pana in prezent am achiat suma de 180 Ron, mai mult nu vreau sa dau, e o aberatie ceea ce ni se cere.
Cu multumiri
Niculina
Cel mai recent răspuns: ContSters83900 , utilizator 23:47, 30 Noiembrie 2009
Ce ati prevazut in contractul de inchiriere? Daca cei carora le-ati inchiriat apartamentul platesc fondul de rulment e clar ca nu trebuie sa fie si fondul dv si al lor la asociatie, iar solicitati sa vi se restituie fondul, daca toate platile sunt la zi.
Daca ai dv chiriasi nu achita si fondul de rulment ramane fondul dv la asociatie.
Silviu_Robert a scris:

Stimati interlocutori,
Tot nu imi este clar! Am dreptul sau nu am dreptul sa solicit returnarea fondului de rulment avand in vedere ca nu mai locuiesc la adresa aceea, dar apartamentul fiind proprietatea mea personala?


colegii au fost destul de lamuritori,nu stiu ce nu ati inteles,sau nu ne-am facut intelesi,cititi articolele de m-ai jos si interpretatile dumneavoastra

HG 1588/2007ART. 24
(3) În situaţiile în care, prin contractul de închiriere încheiat cu proprietarul, chiriaşul se obligă să participe la plata cheltuielilor curente ale condominiului în care locuieşte, acesta va participa şi la formarea fondului de rulment.
(4) Fondul de rulment încasat se poate restitui în situaţiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, dacă prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosinţei locuinţei nu se stipulează altfel, precum şi în situaţiile în care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Multumesc domnilor!

Chiriasul se angajaza conform contractului de inchiriere sa plateasca cheltuielile de intretinere ale apartamentului in care locuieste, deci intra sub incidenta HG 1588, art. 24 alin. 3. Deci, acesta va participa la formarea fondului de rulment.
O mica observatie aici: presupun atunci cand chiriasul va dori sa plece, i se va returna fondul de rulment respectiv, nu?

Eu, ca proprietar, ma incadrez cf aceeasi HG 1588 art.24 alin 4, dat fiind ca mi-am schimbat domiciliul pot solicita returnarea fondului de rulment. Corect, nu?

Multumiri inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)