Buna ziua; ma numesc Cornel si sunt nefericitul posesor al unui credit in CHF; am luat creditul in 2008 impreuna cu sotia, intre timp am divortat (2012) si eu am ramas proprietar in urma unei tranzactii facute de comun acord la divort, asumandu-mi totodata si rambursarea integrala a creditului conform graficului (inca 21 de ani); problema este ca banca nu a scos-o pe fosta sotie din credit, ea este debitor iar eu codebitor; in urma situatiei actuale de pe piata monetara (cresterea francului) nu am mai platit si urmeaza sa fim executati (recent s-au facut 90 de zile de cand nu am mai achitat nimic). Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1.Care sunt procedurile de executare?
2.Poprire pe salariu se poate pune si inainte de vanzarea imobilului?
3.Se pune sechestru pe toate bunurile (autoturism, mobila etc) sau doar pe imobilul ipotecat?
4.Care este cuantumul popririi in procente? unii mi-au spus 25%, altii 33%.
5.Pot fi executat si de fosta sotie pe baza tranzactiei incheiate de comun acord si in care eu mi-am asumat rambursarea creditului?
6.Se pune sigiliu pe usa?
7.Mai pot sa-mi iau lucrurile din casa?
8.Cat poate dura toata procedura?
cu deosebita stima, cornel.
Avand in vedere valoarea de recuperat,categoric executorul va dispune executarea silita asupra bunului imobil
Nu se poate preciza termen concret pentru durata executari silite,avand in vedere actele si actiunile de executare,termene de licitatie,daca si cand se adjudeca bunul imobil
Nu se pune sigiliu la usa la mementul demararii procedurii de executare silita
Aveti dreptul sa va ridicati bunurile personale
1.Va fi executat silit imobilul și toate celelalte bunuri ale debitorilor, inclusiv venituri.
2.Da.
3.vezi 1
4.1/3 din venitul lunar net, pentru fiecare dintre debitori
5.Da, se va întoarce împotriva dvs cu drept de regres, pentru orice sumă plătită băncii.
6.nu
7.da
8.de la 6 luni la 2-3 ani, depinde cât de repede se vând bunurile
Încercați să obtineți o reducere de costuri ( comison de risc, conversie valutară, ca să reduceți debitul )!