avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea cu pensie facultativa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea cu pensie facultativa

pt pilonul2 de pensii se aplica aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 21 Mai 2015
La care lege faceti referire?
PILONUL II este denumirea dată sistemului de pensii administrate privat, cu contribuţii definite, obligatorii pentru persoanele de până în 35 ani şi opţionale pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.

Sistemul pensiilor administrate privat este reglementat în România prin Legea nr. 411/2004. Aceasta prevede că angajaţii care contribuie la sistemul public de pensii şi care au vârsta până în 35 de ani sunt obligaţi să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce angajaţii cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani pot opta să adere la un astfel de fond.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Virare de la pfi catre pilonul ii Ana-Maria Pintea Ana-Maria Pintea Bună ziua. Dacă am înființat un PFI , statul mai virează către pilonul II o parte din contribuția mea? (vezi toată discuția)
Pensie privata pilon 2 georgetag georgetag as dori sa ma lamuriti in legatura cu pensiile private: -care sunt termenele limita de inscriere, - de cand a intrat in vigoare, -care este dobanda la ... (vezi toată discuția)