Buna ziua.Locuiesc intr-un complex rezidential format din 3 blocuri.Constructorul a facut pe o parcela si blocuri , dar si 3 case , toate avand aceeasi cale de acces .Casele sunt in fata blocurilor , iar calea de acces trece printre 2 blocuri .
In spatele acestor blocuri sunt alte case construite . Proprietarii caselor din spate se folosesc de calea de acces dintre blocuri , cu toate ca au si un alt drum de acces , dar al nostru este asfaltat , celalalt doar pietruit ,Pentru ca se trece cu viteza , iar zona e plina de copii , pentru ca se deterioreaza drumul am decis sa montam o poarta . Locatarii au decis in majoritate (aprox 90 % ), pe liste cu semnatura . Dupa ce s-a montat , au venit 2 ce locuiesc la casaele din spate spunand ca au drept de servitute , cu acte mai mult sau mai putin doveditoare , servitute oferita de constructor, proprietar la acel moment al terenului . Am decis sa le dam o cheie de la poarta , dar au refuzat ,pe motiv ca le e greu iarna sa coboare sa descuie poarta sau sa o deschida si sa o inchida ..doresc sa o automatizam , sa le fie mai usor .
Iar un altul , proprietar al unei case din fata blocurilor sustine ca nu e de acord cu aceasta poarta..si ca avand cota indiviza la drumul de acces , copropiretar cu noi pe toata parcela nu e de acord cu poarta , cu toate ca accesul la casa lui nu se face pe acolo ..
Cu speranta ca m-am facut cat de cat inteleasa - am rugamintea sa imi spuneti :
- Dreptul de servitute poate fi atacat/retras de noii proprietari ai terenului ?( toti locatarii )
- Avem obligatia sa le automatizam poarta ? Daca noi le oferim lor o cheie - inseamna ca nu le ingradim dreptul de acces..
- Vecinul ce nu e de acord cu poarta ameninta ca ne da in judecata ...are sau nu dreptate ? Sau se supune deciziei majoritatii ?
Drum de servitute
Cyberax
Buna ziua! Acum 3 ani am vrut sa cumpar o parcel de pamant dar parcela nu avea cale de acces de la strada principala. Proprietarul a lasat un drum de servitute ... (vezi toată discuția)