avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Un site concurent foloseste Marca mea
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Un site concurent foloseste Marca mea

Un site concurent foloseste Marca mea

Un site concurent pe domeniu .ro, care ofera aceleasi servicii ca si site-ul meu, dar in mod gratuit, accepta numele de utilizator care este identic cu o marca inregistrata de mine in 28 de tari, din 2011. Este vorba de o marca comunitara, asadar include si Romania.

Am solicitat sa se modifice pagina respectiva, intrucat nu am dat nimanui dreptul sa foloseasca marca inregistrata de mine, cu atat mai putin unui concurent. Administratorul site-ului respectiv mi-a cerut o copie a certificatului de inregistrare si temeiul legal in baza caruia consider eu ca pagina de pe site-ul lui, nu ar respecta legea. Am trimis informatiile cerute. Am fost anuntat ca respectivul Username a fost ales de un membru al site-ului concurent si ca acel membru a fost instiintat de "pretentiile" mele.

Am raspuns administratorului site-ului concurent ca este responsabilitatea lui directa sa modifice acel profil. In opinia lui acel profil care foloseste un username identic cu marca mea, nu incalca legea. In plus, daca facem o cautare in Google a keywrod-ului nisei comune + marca mea, pagina concurenta apare printre primele rezultate, putand crea confuzie si deturnand o parte din utilizatorii care ar dori sa ajunga pe site-ul meu.

Simpla prezenta a numelui marcii mele pe un site concurent constituie infractiune, eu avand un drept exclusiv asupra acelui cuvant.

Intrucat concurentul nu intelege legea asa cu o inteleg eu, indraznesc sa va intreb : ce ati face in locul meu ?

1. Cum ar trebui sa formulez pe scurt chemarea in judecata ?
2. Daca am mai descoperit un site internet care face acelasi lucru, pot sa fac o singura chemare in judecata in care sa ii includ pe amandoi ?
3. Ce suma sa platesc la taxa de timbru judiciar ?





Baza legala : H.G. 1134/2010 si art. 36 din legea 84/1998 republicata in 2010:

Capitolul VI - Drepturi conferite de marca

Art. 36
(1) Inregistrarea marcii confera titularului sau un drept exclusiv asupra marcii.
(2) Titularul marcii poate cere instantei judecatoresti competente sa interzica tertilor sa foloseasca, in activitatea lor comerciala, fara consimtamantul sau:
a) un semn identic marcii, pentru produse sau servicii identice celor pentru care marca a fost inregistrata;
b) un semn pentru care, datorita faptului ca este identic sau asemanator cu o marca si din cauza ca produsele sau serviciile carora li se aplica marca sunt identice sau similare, exista un risc de confuzie in perceptia publicului, incluzand riscul de asociere intre semn si marca;
c) un semn identic sau asemanator cu marca, pentru produse sau pentru servicii diferite de cele pentru care marca este inregistrata, cand aceasta din urma a dobandit un renume in Romania si daca folosirea fara drept a semnului ar fi in detrimentul caracterului distinctiv al marcii ori in detrimentul renumelui acesteia.

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Importator unic robertsega32 robertsega32 Suntem importatori unici pentru un anumit produs (marca de produse) pentru romania. NE putem folosi de art. 35 din Legea 84/1998 pentru a interzice unor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca Patricia_Lucia Patricia_Lucia Buna ziua . Va rog daca se poate , sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : Daca inregistrez o marca,mai exista un site cu aceeasi denumire, insa ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)