avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Va rog un raspuns - rezident francez in Romania, ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Va rog un raspuns - rezident francez in Romania, impozitare depozit bancar din Franta

Buna ziua,ma numesc marc cetatean francez rezident in romania.Ma confrunt cu o problema ridicula si nedreapta.Am un depozit bancar in franta,economiile mele dupa 30 ani de munca in tara mea.
E posibil ca statul romin sa ma oblige sa platesc impozit pe dobinzi?mi se pare scandalosss
Ce legatura are statul romin cu sacrificiul meu si munca mea in franta ca sa ma impziteze in romania???
Va multumesc daca poate cineva sa ma ajute sa inteleg..
Cel mai recent răspuns: modane , utilizator 16:33, 24 Mai 2015
Ne vous inquiétez pas monsieur Marc.
Stabiliti mai intai unde aveti rezidenta fiscala (foyer fiscal).
Apoi ganditi-va si la nivelul impozitului in Romania (16%) si la cel din Franta (14% ?; 30%; ? 45% ? cat o fi pt. venitul Dvs.).
Si mai ganditi-va ca in definitiv, toti suntem cetateni UE, ce mai conteaza unde se duce impozitul Dvs. - tot la Bruxelles ajunge.

A bon entendeur, salut !
Daca vi se retine impozitul aferent dobanzilor din Franta in Ro atentie si la modul in care interpreteaza ANAF prevederile legale in situatia dvs. in cea ce priveste cass.
Buna ziua,nu exista impozit pe dobinzi franta,asta este o lege romineasca
Nu realizez venituri in romania nu platesc asigurarii de sanatate,daca sint bolnav platesc spitalul nu vad de ce sa platesc degeaba.Imi place tara si admir poporul am oroare insa de legile ei
Merci pour votre reponse monsieur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt cetățean român cu domiciliul în franța și voi vinde un imobil în românia. unde trebuie să plătesc impozitul? Harea Maria Harea Maria Buna ziua, Sint cetatean romin cu domicilul in France, Vind un Imobile in Rominia,unde trebuie sa platesc impositul ?. Mutumes mult . (vezi toată discuția)
Împrumuturi online din afara țării, pentru acordarea cărora se cere o sumă de bani reprezentând analiza dosarului. ce mă sfătuiți să fac? C.Gheorghita C.Gheorghita Buna seara, in urma solicitarii unui imprumut online, am primit un contract in care pe langa conditiile de creditare cerute, pentru a m-i se vira bani in cont ... (vezi toată discuția)
Certificate de conformitate pentru medici generalisti yo3hkw yo3hkw Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ... (vezi toată discuția)